Στα θρανία και οι διαμεσολαβούντες στη Θεσσαλονίκη

Αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τελικά οι πρώτες εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη για την πιστοποίηση των διαμεσολαβούντων με το νέο σύστημα.

Σχετική απόφαση φέρεται να έλαβε η Τράπεζα της Ελλάδος έχοντας ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς τον πρώτο κύκλο εξετάσεων στην Αθήνα με τη συμμετοχή 3.500 διαμεσολαβούντων, οι οποίοι δοκίμασαν τις γνώσεις τους στη νέα εξεταστέα ύλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες και για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων η Τράπεζα της Ελλάδος θα δημοσιοποιήσει μόνο τους κωδικούς των υποψηφίων με τις αντίστοιχες βαθμολογίες. Με τον τρόπο αυτό κάθε διαμεσολαβητής θα μπορεί να λαμβάνει γνώση μόνο για τις δικές του επιδώσεις.
Σε ότι αφορά τώρα τη Θεσσαλονίκη, η Τ.τ.Ε. το διάστημα αυτό συγκεντρώνει αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις, προκειμένου ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων να οργανώσει και τον αναγκαίο χώρο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στις προθέσεις της Τ.τ.Ε. είναι να αρχίσει σταδιακά να διεξάγει εξετάσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, υπό την προϋπόθεση ότι ανά περιοχή θα συγκεντρώνεται και ένας εύλογος αριθμός υποψηφίων, καθώς και ότι θα υπάρχει η αναγκαία υποστήριξη των ασφαλιστικών εταιρειών δια των τοπικών τους γραφείων.

Όσο για την Αθήνα, πηγές αναφέρουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδας θα επιδιώξει, εφόσον στο μέλλον το σύστημα αυτοματοποιηθεί πλήρως, οι εξετάσεις να γίνονται δύο φόρες την εβδομάδα στο κεντρικό της κτίριο, επιταχύνοντας έτσι τους χρόνους διεξαγωγής των εξετάσεων, αλλά και δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε υποψήφιο διαμεσολαβούντα να συμμετέχει στην όλη διαδικασία χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία ή μεγάλες αναμονές.