Βloomberg: Δυσοίωνες προβλέψεις για τον κλάδο Περιουσίας στην Ευρώπη

Σε δύσκολη συγκυρία έχει περιέλθει ο κλάδος Περιουσίας, ελέω του αυξανόμενου αριθμού φυσικών καταστροφών με τους ασφαλιστές να βρίσκονται σε περιδίνηση. Αναλυτής στο Bloomberg Intelligence εκτιμά ότι οι ασφαλιστές  του κλάδου θα δουν χαμηλότερες αποδόσεις των χαρτοφυλακίων τους.

Μιλώντας στο Bloomberg Intelligence, ο Matthew Palazola, ανώτερος αναλυτής των ασφαλίσεων P&C, μίλησε για τις τρέχουσες προκλήσεις στις αγορές P&C των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Είπε: «Πολλοί Ευρωπαίοι ασφαλιστές έχουν δυσκολευτεί να καλύψουν το κόστος κεφαλαίου τους και είναι πιθανό να αυξηθούν οι πιέσεις προς αυτό το μέτωπο… Το χάσμα μεταξύ τιμών και του αυξανόμενου κόστους ζημιών συνεπάγεται ότι το 2023 τα περιθώρια θα στενέψουν περισσότερο. Εάν οι επενδυτικές αγορές παραμείνουν ασταθείς, οι ασφαλιστές P&C θα δυσκολευτούν να καταγράψουν θετικές αποδόσεις στα χαρτοφυλάκιά τους. Όλα αυτά θα μειώσουν τις προοπτικές κερδών του 2023».

Σε άλλο σημείο σχετικά με τον κλάδο P&C στην Ευρώπη, ο Palazola σχολίασε σχετικά: «Το κόστος του πληθωρισμού μπορεί να γίνει ακόμη πιο έντονο το 2023 και εκτιμούμε ότι οι ασφαλιστές δεν θα είναι σε θέση να αυξήσουν τις τιμές αρκετά για να αντισταθμίσουν πλήρως το αυξανόμενο κόστος…Εκτός από την ασφάλιση στον κυβερνοχώρο, υπάρχουν λίγοι προφανείς τομείς όπου οι εταιρείες μπορούν να αυξήσουν τον όγκο των ασφαλίστρων».

Και πρόσθεσε: «Η αύξηση των επιτοκίων είναι θετική για τους δείκτες φερεγγυότητας και τα επενδυτικά περιθώρια των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών Ζωής λόγω των εγγυήσεων που ενσωματώνονται στις ιστορικές πολιτικές αποταμίευσης. Τα υψηλότερα επιτόκια πιθανότατα θα αυξήσουν τις ευκαιρίες για να backbook deals και αποδέσμευσης κεφαλαίου. Όλα αυτά θα πρέπει να υποστηρίξουν περαιτέρω μερίσματα και επαναγορές μετοχών, ακόμη και αν μια οικονομική επιβράδυνση βλάπτει τη νέα γενιά επιχειρήσεων».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*