Ασφάλιση σκαφών από την Interlife

της Κατερίνας Ιωαννίδου, Διευθύντριας Παραγωγής στην Interlife

Δύο προγράμματα που προσφέρουν στους κατόχους σκαφών, μηχανοκινήτων και μη, πλήρη ασφάλιση, παρέχει η Interlife Ασφαλιστική. Τα προγράμματα  Mare Basic και Mare Extra ασφαλίζουν όλα τα είδη σκαφών ιδιωτικών και επαγγελματικών (ακόμη και τα πλωτά μέσα αναψυχής) με πολύ ανταγωνιστικά ασφάλιστρα.

Mare Basic

Το πρόγραμμα Mare Basic σχεδιάστηκε για όλα τα σκάφη αναψυχής, ιδιωτικής χρήσης, μηχανοκίνητα και μη, προσφέροντας την υποχρεωτική από τον νόμο ασφάλιση αστικής ευθύνης, με βασικό χαρακτηριστικό του το προσιτό κόστος ασφαλίστρων.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα παρέχει τις παρακάτω καλύψεις :

• Σωματικές Βλάβες Επιβαινόντων και Τρίτων για Ασφαλιζόμενο Κεφάλαιο 300.000,- ευρώ ανά περιστατικό,
• Υλικές Ζημίες σε Αντικείμενα Επιβαινόντων και Τρίτων για Ασφαλιζόμενο Κεφάλαιο 150.000,- ευρώ ανά περιστατικό και
• Πρόκληση Θαλάσσιας Ρύπανσης για Ασφαλιζόμενο Κεφάλαιο 90.000,- ευρώ

Το πρόγραμμα Mare Basic παρέχεται και σε μηχανοκίνητα σκάφη αναψυχής επαγγελματικής χρήσης για τις ανωτέρω καλύψεις και κεφάλαια. Το πρόγραμμα μπορεί να επεκταθεί και για τα Επαγγελματικά Μεταφοράς Ατόμων, δηλαδή για περιηγητικά – τουριστικά και δρομολογιακά (μικρά δρομολόγια).

Μέσω του προγράμματος καλύπτεται επίσης και η αστική ευθύνη μη Μηχανοκίνητων Σκαφών Επαγγελματικής Χρήσης όπως είναι τα ενοικιαζόμενα πλωτά μέσα αναψυχής (κανό, ιστιοσανίδες, θαλάσσια ποδήλατα κ.λ.π.) για τις παρακάτω καλύψεις και κεφάλαια :

• Σωματικές Βλάβες για Ασφαλιζόμενο Κεφάλαιο 150.000,- ευρώ ανά περιστατικό και
• Υλικές Ζημίες για Ασφαλιζόμενο Κεφάλαιο 90.000,- ευρώ ανά περιστατικό

Mare Extra

Το πρόγραμμα Mare Extra δημιουργήθηκε για να καλύψει ζημίες ή απώλειες μηχανοκίνητων και ιστιοφόρων σκαφών που μπορεί να προκληθούν σε σκάφος αναψυχής ιδιωτικής χρήσεως, είτε κατά τη διάρκεια χρήσης του, είτε κατά την περίοδο που βρίσκεται παροπλισμένο. Πρόκειται για ένα πληρέστατο πακέτο καλύψεων που περιλαμβάνει τις υποχρεωτικές από το νόμο καλύψεις της αστικής ευθύνης όπως περιγράφονται στο Mare Basic, καθώς και ασφαλίσεις κατά ζημιών που θα προκληθούν από φωτιά, βύθιση, κλοπή, έκρηξη, κ.λ.π., με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά ασφάλιστρα, προσιτά σε όλους.

Χαρακτηριστικά προγράμματος

Οι βασικές καλύψεις του κλάδου παρέχονται από τις διεθνώς χρησιμοποιούμενες ρήτρες του Ινστιτούτου Ασφαλιστών του Λονδίνου (Institute Yachts Clauses), οι οποίες ορίζουν μια συγκεκριμένη έκταση ασφαλιστικής κάλυψης. Στις ειδικές αυτές ρήτρες έχουμε προσαρτήσει επιπλέον κινδύνους, οι οποίοι προσφέρονται στο πακέτο αυτό.

 Πιο αναλυτικά καλύπτονται :

• Ζημίες από Κακοκαιρία, Κινδύνους Θάλασσας, Ποταμών, Λιμνών,
• Πυρκαγιά από οποιαδήποτε αιτία,
• Πειρατεία, Εκβολή
• Πρόσκρουση, Έκρηξη, Κακόβουλες Πράξεις, Σεισμό, Ηφαιστειακή Έκρηξη ή Κεραυνό,
• Ατυχήματα από την Φόρτωση, Εκφόρτωση ή Μετακίνηση Προμηθειών,
• Κλοπή ολόκληρου του Σκάφους ή Βαρκών ή Εξωλέμβιας Μηχανής,
• Ζημίες στο ίδιο το Σκάφος
• Έξοδα Επιθεωρήσεως Υφάλων του Σκάφους μετά από προσάραξη

Το κόστος των Ασφαλίστρων εξαρτάται από την αξία του σκάφους, καθώς και την ηλικία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι με μία μικρή επιβάρυνση των ασφαλίστρων, μπορεί να καλυφθεί και η συμμετοχή του ασφαλιζομένου σε αγώνες.

Διευκρινιστικά αναφέρουμε, ότι χορηγούνται εκπτώσεις λόγω ομαδικής ασφάλισης και βραχυπροθέσμου διάρκειας συμβολαίου.