Mία “διαφαινόμενη” κίνηση-ματ για την ασφαλιστική αγορά

Στην Τράπεζα της Ελλάδος, από ένα νευραλγικό πόστο, φέρεται ότι θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σταύρος Κωνσταντάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν διαψεύδονται ή επιβεβαιώνονται ο κ. Κωνσταντάς θα αναλάβει τη θέση του Διευθυντή Επόπτη Ασφαλιστικών Εταιριών της Τράπεζας της Ελλάδος, μία επιλογή που δημιουργεί ενθουσιασμό στην ασφαλιστική αγορά καθώς στο καίριο αυτό πόστο θα βρεθεί ένα εμπειρότατο στέλεχος που γνωρίζει από μέσα και από έξω τα της ασφαλιστικής αγοράς.

Εάν η είδηση ανακοινωθεί και επίσημα, θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που εκπρόσωπος της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς αξιώνεται και επιλέγεται για μία τέτοια θέση, υψηλής ευθύνης.

Ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής φέρεται να αναλαμβάνει τα καθήκοντα της πρώην επικεφαλής Ιωάννας Σεληνιωτάκη, (Δ.Ε.Ι.Α) η οποία αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης.

Στ. Κωνσταντάς: Η ασφαλιστική αγορά ανταπεξήλθε άριστα στην πρόκληση της πανδημίας

Να θυμίσουμε ότι πρόσωπο από τον Όμιλο AXA Τσεχίας, φέρνει σύμφωνα με πληροφορίες για να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο στην Εθνική Ασφαλιστική η CVC.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για τον Robert Gauci, ο οποίος λόγω καταγωγής από την Ελληνίδα μητέρα του, γνωρίζει ελληνικά, γεγονός που αποτέλεσε σημαντικό θετικό στοιχείο για την επιλογή του.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Gauci να έρχεται ως ο άνθρωπος εμπιστοσύνης του group μετά την εξαγορά της εταιρίας από το CVC, που θα τρέξει τις αλλαγές στην εταιρία.

Το who is who του κ. Κωνσταντά

Εντάχθηκε στην Εθνικής Ασφαλιστικής το 2011, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Γενικού Διευθυντή (CFO) έως το 2016, που ορίστηκε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος.

Το 1991, προσλαμβάνεται στο Τμήμα Αναλογισμού στην ING Ζωής Ελλάδος. Έως το 1998, αναλαμβάνει διάφορες θέσεις ευθύνης στην Αναλογιστική Υπηρεσία και το 1999 ορίζεται Υπεύθυνος Αναλογιστής της Εταιρίας. Το 1999 αναλαμβάνει Operations Manager και από το 2002 έως το 2008 διατελεί Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών. Το 2009 ορίζεται Γενικός Διευθυντής για την προώθηση του Bancassurance με τη Τράπεζα Πειραιώς. Επίσης, διετέλεσε Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος στο ΔΣ της ING Ζωής και Ζημιών, Διευθύνων Σύμβουλος της ING Bancassurance καθώς και μέλος του ΔΣ της ING Μεσιτικής και ING Piraeus JV.

Το 2010 εντάσσεται στην International Life ως Γενικός Διευθυντής (OPS, Finance, Risk)

Παράλληλα με τις αρμοδιότητες στην Εθνική Ασφαλιστική, είναι Πρόεδρος του ΔΣ της «Εθνικής Γενικών Ασφαλειών Κύπρου», της Εθνικής Ασφαλιστικής Κύπρου στον Κλάδο Ζωής και της «Garanta Asigurari SA» στη Ρουμανία. Επίσης, είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της « Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας» και της «Ευρώπη ΑΕΓΑ».

Είναι κάτοχος πτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της Σχολής Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει ολοκληρώσει Αναλογιστικές Σπουδές και είναι κάτοχος Άδειας Αναλογιστή από το 1994.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*