Δηλώσεις Ασφαλιστών για την 4η Εθνική Συνδιάσκεψη

Η 4η Εθνική Συνδιάσκεψη ενισχύει τον κλάδο μας, Συντελεί στην σφαιρική ενημέρωση, την συσπείρωση, την περαιτέρω ενδυνάμωση της επαγγελματικής οντότητάς και παρουσίας μας, αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων κ. Δ. Σκιτζής χαιρετίζοντας την φετινή διοργάνωση.  Τονίζει ότι η Συνδιάσκεψη αποστέλλει το σημαντικό μήνυμα πώς “όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά ως κλάδος”.  Και συνεχίζει λέγοντας πώς αυτή η μεγάλη συγκέντρωση επαγγελματιών από όλη την χώρα αποτελεί  ευκαιρία και έναυσμα για ενημέρωση από όλη την χώρα, ανταλλαγή απόψεων, μοίρασμα σκέψεων και προβληματισμού για το μέλλον και την συνέχεια του επαγγέλματος. Επισημαίνει την σθεναρή παρουσία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε όλη την διαδικασία και την σημασία που έχει και η Επιμελητηριακή δραστηριοποίηση για τον κλάδο. Τέλος επισημαίνει την ποιοτική εξέλιξη της ιδιωτικής ασφάλισης καθώς και την δυναμική και την αξία του επαγγέλματος, που όλα αυτά, μέσα από την πανελλαδική συσπείρωση αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο και εμπεδώνονται και στην κοινωνία και στους αρμόδιους οικονομικούς παράγοντες.

ΒΑΣΩ ΜΟΥΤΑΦΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Θεωρώ ότι η 4η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τον κλάδο.

Το ότι γίνεται για 4η φορά δείχνει ότι η πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια έχει πλέον ωριμάσει ,επαναλαμβάνεται και αποκτά θεσμικά χαρακτηριστικά.

Η κυκλικότητα με την οποία κάθε χρόνο πραγματοποιείται, σε διαφορετική πόλη, και  την υψηλή συμμετοχή όλων εμάς των απανταχού της χώρας επαγγελματιών, δείχνει την σκοπιμότητά της που επιτυγχάνεται και είναι η συσπείρωση του κλάδου, ο εντοπισμός των κοινών θεμάτων, η χάραξη ενιαίας πορείας. Δηλαδή η κατάρτιση ενός πλαισίου όπως θα πρέπει να υπάρχει για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου μας. Ενός πλαισίου κοινών δράσεων, διεκδικήσεων, πρωτοβουλιών, ίσων ευκαιριών. Η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας με τα αυτόνομα χαρακτηριστικά του απαιτεί να υπάρχει πλαίσιο, να υπάρχει ενιαία αντίληψη, κοινές θέσεις. Απαιτεί συλλογικότητα. Και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την Συνδιάσκεψη.

Η συνάντηση επαγγελματιών από όλη την χώρα που είναι εκλεγμένοι στα Επιμελητήρια και των υπολοίπων που είναι εκπρόσωποι Σωματείων και θα συμμετάσχουν στην Συνδιάσκεψη αποτελεί μια ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον.

Σήμερα συγκεράζονται απόψεις, αποτυπώνονται προβληματισμοί, ακούγονται θέματα που απασχολούν το επάγγελμά μας. Μελλοντικά όλα αυτά με την συμμετοχή μας θα μετουσιωθούν σε ένα ενιαίο ισχυρό αρραγές μέτωπο του κλάδου. Θα μας προσδώσει δύναμη και ισχυρότερη φωνή.

Με μεγάλη χαρά θα συμμετέχω στην 4η Συνδιάσκεψη ως πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δωδεκανήσου «ΙΣΧΥΣ» μαζί με τους συναδέλφους Γιώργο Βρούβα και Στάθη Κουσουρνά που είναι εκλεγμένοι στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Πηγή: insurance-eea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*