Την ενοχή του Π. Ψωμιάδη πρότεινε ο εισαγγελέας

Χτες διεξήχθη η κορύφωση της δίκης του Π. Ψωμιάδη για την υπόθεση της εγγυητικής επιστολής, όπου ο πρώην ισχυρός άνδρας της Ασπίς υπεραμύνθηκε των θέσεων του, ενώ ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος «έπαιξε» με το χρόνο, μέσω της υπόθεσης της επιστολής ενόψει των εκλογών του 2009.

Συγκεκριμένα ο Π. Ψωμιάδης κατά την απολογία του υποστήριξε ότι το έγγραφο που απέστειλε στην ΕπΕΙΑ είναι γνήσιο. Όμως διευκρίνισε ότι αυτό το έγγραφο για να ισχύει σαν εγγυητική επιστολή θα έπρεπε να ακολουθηθούν και άλλες διαδικασίες. Πρόσθεσε ότι το έγγραφο δεν στάλθηκε σαν εγγύηση για τα 550 εκατ. ευρώ αλλά στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της εταιρείας για τη Solvency ΙΙ.  Η απολογία του είχε διάρκεια μίας ώρας και δέκα λεπτών και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι εργάζεται από την ηλικία των επτά ετών και ότι στη ζωή του τίποτα δεν του ήρθε εύκολα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη του κ. Ψωμιάδη για όλες τις κατηγορίες. Στη συνέχεια η πολιτική αγωγή αγόρευσε για πάνω από τέσσερις ώρες και υποστήριξε ότι έχουν αποδειχθεί όλα τα στάδια της απάτης γύρω από την υπόθεση. Επόμενη ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης ορίστηκε η 26η Απριλίου κατά την οποία θα αγορεύσουν οι δικηγόροι υπεράσπισης του κ. Π. Ψωμιάδη. 

Σύμφωνα με την πρόεδρο αν δεν προλάβει το δικαστήριο να λάβει απόφαση την ίδια μέρα τότε η συνεδρίαση και ανακοίνωση της θα γίνει στις 30/4. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της πολιτικής αγωγής και νομικό εκπρόσωπο των ασφαλισμένων της Ασπίς κ. Μιχ. Μαρκουλάκο η μέγιστη ποινή για την κατηγορία της κατάρτισης και χρήσης πλαστού εγγράφου με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος είναι ,εφόσον βέβαια κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος, τα δέκα έτη.