Ερρ. Μοάτσος: Οι βιώσιμες ασφαλιστικές επιχειρήσεις οδηγούν σε πιο βιώσιμη κοινωνία

Στην συνδρομή της ασφαλιστικής βιομηχανίας προς την κατεύθυνση των πιο βιώσιμων κοινωνιών εστίασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών και Σκαφών της ΕΑΕΕ, Eρρίκος Μοάτσος, κατά την σύντομη ομιλία του ως συντονιστής πάνελ στην εκδήλωση της ΕΑΕΕ, “Insurance industry contribution in building a sustainable future”.

“Ως ασφαλιστές, έχουμε βοηθήσει την κοινωνία και τις οικονομίες να αναπτύσσονται καλύτερα. Εκτιμώντας τους κινδύνους που οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις δημιουργούν με τις δραστηριότητές τους, επιτρέπουμε να εξετάσουν νέες ιδεές, να αναπτυχθούν, και ειδικά εμείς οι ασφαλιστές στηρίζουμε την ανάπτυξη και την ευημερία” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μοάτσος.

Παράλληλα, όπως υποστήριξε “Το ίδιο συμβαίνει και με τη Βιωσιμότητα. Οι πιο βιώσιμες ασφαλιστικές επιχειρήσεις οδηγούν εξ όρισμού σε πιο βιώσιμη κοινωνία”.

Η εκδήλωση διεξήχθη στις 24 Οκτωβρίου, ημέρα που έχει ορισθεί ως η ημέρα των Ηνωμένων Εθνών και είχε ως κύριο θέμα τηνν προτεραιότητα που δίνει η ελληνική ασφαλιστική αγορά στην προώθηση της βιωσιμότητας την ενσωμάτωση των παραγόντων ESG στην ασφάλιση.

Διαβάστε επίσης:

Αλ. Σαρρηγεωργίου: “Πρέπει να σπάσουν αυγά, αλλά δεν το κάνει κανείς…”

Ελίνα Παπασπυροπούλου: Η ασφάλιση είναι πιο απαραίτητη από ποτέ

Renaud Guidée, Net – Zero Insurance Alliance: Ένα πρωτόκολλο που αλλάζει τα δεδομένα το 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*