Πρόγραμμα για την ψυχική υγεία του παιδιού με τη στήριξη της NN Hellas 

Η NN Hellas έχοντας συνεχώς τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, υποστηρίζει το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το Παιδί μου», μια σημαντική πρωτοβουλία για την ψυχική υγεία του παιδιού και της οικογένειας που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis.

Με ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση, στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει το ρόλο των γονέων, των κηδεμόνων, αλλά και των ηλικιωμένων μελών της οικογένειας, όσον αφορά στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση δυσκολιών και προβλημάτων ψυχικής υγείας που βιώνουν στην καθημερινότητά τους σε σχέση με τα παιδιά. Ενισχύοντας το θεσμό της οικογένειας, εστιάζει σε πέντε θεματικούς άξονες: Ψυχική Ανθεκτικότητα, Εξαρτήσεις, Εκφοβισμός, Αυτοεκτίμηση & Μέσα Κοινωνικής  Δικτύωσης, Διαγενεακές Σχέσεις & Ψυχική Υγεία.

Το διάστημα Νοεμβρίου 2022 – Ιανουαρίου 2023, θα υλοποιηθούν διαδικτυακά, διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια με ειδικούς επιστήμονες για κάθε θεματική ενότητα για όποιον γονέα, κηδεμόνα ή ηλικιωμένο επιθυμεί να συμμετέχει. Επισκεφθείτε τη σελίδα www.prolepsis.gr/gr/programs/ ή πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στις εκπαιδευτικές δράσεις. 

Η κ. Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas & NN Hellas II, σημείωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενη που μέσα από τη συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, μπορούμε να προσφέρουμε σε κάθε συνάνθρωπό μας την πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που προάγει ένα τόσο πολύτιμο αγαθό, την ψυχική υγεία».

Η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis κ. Αθηνά Λινού, ανέφερε: «Μας συγκίνησε ιδιαίτερα η πρωτοβουλία της ΝΝ Hellas να υποστηρίξει παιδιά και εφήβους σε θέματα ψυχικής υγείας μέσω ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης ολόκληρης της οικογένειας. Με τον τρόπο αυτό η ΝΝ Hellas επιλέγει μια πρωτοποριακή παρέμβαση που δεν στοχεύει απλώς στην κάλυψη μιας ανάγκης των γονέων και των εκπαιδευτικών αλλά συνεισφέρει και στην παγκόσμια ανάπτυξη. Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη ενός τόσο σημαντικού προγράμματος».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*