Στα ενδότερα των ασφαλιστικών «βαδίζει» η ΤτΕ

Πέντε κρίσιμα ζητήματα της ασφαλιστικής αγοράς βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Μάλιστα, για τα θέματα αυτά ο κλάδος ενημερώθηκε προ ημερών από το Γενικό Διευθυντή της εποπτικής αρχής και στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας. 

Ειδικότερα, πρόκειται για;
-          Τις δύο πράξεις του Διοικητή της ΤτΕ (κανονισμός συμπεριφοράς ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, Συστήματα Εσωτερικού Ελέγχου των (αντ)ασφαλιστικών επιχειρήσεων) που πρόκειται να εκδοθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.
-          Την οργάνωση της ασφαλιστικής αγοράς εν όψει του Solvency ΙΙ, καθώς και τα συμπεράσματα που ενέκυψαν από την εφαρμογή της άσκησης QIS5 με στοιχεία 2010, θέματα για τα οποία εποπτική αρχή και Ένωση έχουν προγραμματίσει ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου.
-          Τον τρόπο έκδοσης των ασφαλιστηρίων συμβολαίων Ζωής από την 21η Δεκεμβρίου 2012, όπου δεν θα επιτρέπεται η διαφοροποίηση των ασφαλίστρων λόγω φύλου.
-          Τον εποπτικό χειρισμό της ζημιάς που προκύπτει για τις ασφαλιστικές εταιρείες από την εφαρμογή του PSI+. Την πρότασή της για το θέμα αυτό θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες η Εποπτική Αρχή, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λογιστική μεταχείριση των ζημιών δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της Τραπέζης της Ελλάδος.
-          Το σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας της «Τειρεσίας ΑΕ» που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του.