Βελτίωση των μεγεθών της πέτυχε η MetLife για το 2011

Η τόνωση της παραγωγής της, η ενίσχυση της κερδοφορίας της, η βελτίωση των μεριδίων της, αλλά και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με ποσό άνω των 200 εκατ. ευρώ προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων του PSI+, χαρακτήρισαν το 2011 για τη MetLife Alico.

Τη θετική πορεία της εταιρείας κατά την περυσινή -εξαιρετικά δύσκολη- χρονιά παρουσίασε χθες ο νέος επικεφαλής της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης του ομίλου, κ. Μιχάλης Χατζηδημητρίου, τονίζοντας ότι η Metlife Alico θα παραμείνει σε ανοδική κατεύθυνση και το 2012, με στόχο να βρεθεί στην κορυφή του κλάδου.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της Metlife Alico Ελλάδος στο PSI+, ο κ. Χατζηδημητρίου τόνισε ότι το χαρτοφυλάκιο ομολόγων της εταιρείας με βάση τα στοιχεία του 2010 ήταν της τάξης των 560 εκατ. ευρώ σε τιμές κτήσης και ότι η ζημιά από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα καλύφθηκε τόσο από την αύξηση κεφαλαίου των 200 εκατ. ευρώ, όσο και από την αξιοποίηση των ιδίων κεφαλαίων από συσσωρευμένα κέρδη προηγούμενων ετών.

Σε άλλο σημείο των αναφορών του ο κ. Χατζηδημητρίου υπογράμμισε ότι κύρια στόχευση της εταιρείας παραμένει ο τομέας των ομαδικών προγραμμάτων, όπου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις συντάξεις, ενώ, όπως τόνισε, η Metlife Alico θα επιμείνει στην ανάπτυξή της μέσω πολλαπλών δικτύων διανομής και της πελατοκεντρικής της πολιτικής.

Σε ότι αφορά τα μεγέθη της MetLife Alico για το 2011, επεσήμανε ότι:

-    Η παραγωγή ασφαλίστρων διαμορφώθηκε στα 312 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο -σε μια έντονα πτωτική αγορά- κατά 1,5% έναντι του 2010, χωρίς στην επίδοση αυτή να έχει προσμετρηθεί ποσό 36 εκατ. ευρώ από την παραγωγή συνταξιοδοτικών προγραμμάτων εφάπαξ καταβολής.

-    Το μερίδιο αγοράς αυξήθηκε στο 15%, από 14,1% που ήταν το 2010.

-    Τα προ φόρων κέρδη και απομείωσης των ομολόγων, σύμφωνα και με τις τελευταίες εκτιμήσεις, αυξήθηκαν στα 26 εκατ. ευρώ από 15,5 εκατ. ευρώ το 2010.