Οδηγός επανόρθωσης μετά το καλοκαίρι

Κάθε φθινόπωρο, με την επιστροφή μας από τις διακοπές, φέρνουμε μαζί μας, εκτός από τις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις, και κάποιους δυσάρεστους «επισκέπτες», όπως πανάδες, δυσχρωμίες, κηλίδες, θαμπάδα, αφυδάτωση και φραγμένους πόρους. Ευτυχώς, όλα τα παραπάνω είναι σχεδόν εντελώς αναστρέψιμα, αρκεί να γνωρίζουμε τις κατάλληλες θεραπείες.

Από τον Χρήστο Κ. Μεγαπάνο MD, πλαστικό χειρουργό (www.drmegapanos.gr)

Πάντα, μετά τις διακοπές, το πρόσωπό μας είναι θαμπό και μουντό. Αυτό συμβαίνει γιατί το αλάτι και η εκτεταμένη χρήση αντηλιακών μπλοκάρουν τους πόρους του δέρματος, με αποτέλεσμα να μην αναπνέει. Επίσης, η συνεχής έκθεση στον ήλιο, το αλκοόλ, το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου και η αμέλεια της φροντίδας της επιδερμίδας μας προκαλούν την έντονη αφυδάτωσή της.

Αυτό που απαιτείται, λοιπόν, είναι ένας καλός και βαθύς ιατρικός καθαρισμός. Η θεραπεία ξεκινά με έναν βαθύ καθαρισμό με ατμό και συνεχίζεται με μια βαθιά, πλέον, απολέπιση μέσω της γνωστής και αποτελεσματικής δερμοαπόξεσης με μικροκρυστάλλους. Η συσκευή αυτή διαθέτει κεφαλές από κομμένους με laser μικροκρυστάλλους που περιστρέφονται με ταχύτητα και αφαιρούν αναίμακτα τις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος, απομακρύνοντας εντελώς τα νεκρά κύτταρα, το σμήγμα, το αλάτι και ό,τι άλλο μπλοκάρει τους πόρους. Παράλληλα, στη δίνη της περιστροφής της κεφαλής, απελευθερώνεται υαλουρονικό οξύ, το οποίο απορροφάται ενυδατώνοντας ταυτόχρονα το δέρμα.

Η όλη διαδικασία, εκτός του καθαρισμού που κάνει, κινητοποιεί και την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, και το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα καθαρό, λαμπερό, αναζωογονημένο, με σαφώς μεγαλύτερη ελαστικότητα.

IPL Laser

Είναι γεγονός πως, πλέον, ο ήλιος στη χώρα μας είναι τόσο ισχυρός που μπορεί να «σημαδέψει» ακόμη και τα πιο ανθεκτικά δέρματα. Οι πανάδες, οι δυσχρωμίες, οι κηλίδες και τα μελάσματα έχουν ως κύρια αιτία τη συνεχή ηλιακή ακτινοβολία. Δημιουργούνται γιατί η φυσική αντίδραση του δέρματος στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι να παράγει μελανίνη. Όμως, σε ορισμένα σημεία μπορεί να παραχθεί περισσότερη μελανίνη, η οποία εισχωρεί βαθύτερα στις στοιβάδες του δέρματος κα δημιουργεί τις γνωστές μας πανάδες.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*