Στη βουλή ειδική διάταξη για τη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά

Ειδική διάταξη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που ρυθμίζει θέματα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και εγκρίθηκε την Πέμπτη από το υπουργικό συμβούλιο, αποτελεί η ενίσχυση των κανόνων διαφάνειας στην προώθηση και παροχή των ιδιωτικών ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Η διάταξη που φέρει την υπογραφή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή δεν έχει δημοσιοποιηθεί και η ασφαλιστική αγορά αναμένει την κατάθεσή της στη Βουλή για να τοποθετηθεί στη σχετική πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι διατάξεις αφορούν στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας, λαμβάνοντας υπόψη τον αυξανόμενο σε βαρύτητα ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης και επιχειρούν να διασφαλίσουν τον ουσιαστικό της ρόλο στην κάλυψη των κινδύνων, συνεισφέροντας στη διαμόρφωση των όρων εκείνων που θα εξασφαλίσουν τον κοινωνικό προσανατολισμό της.

Να σημειωθεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είχε επεξεργαστεί στο παρελθόν ειδικό νομοσχέδιο για την εισαγωγή κανόνων διαφάνειας στην ασφαλιστική αγορά, οι διατάξεις του οποίου είχαν προκαλέσει την αντίδραση της ασφαλιστικής αγοράς, που είχε αντιταχθεί στην πρόθεση της ΓΓΚ να παρέμβει στον τρόπο διαμόρφωσης της τιμολογιακής πολιτικής των ασφαλιστικών εταιρειών.