Ασφάλιση μεταφερόμενων εμπορευμάτων από την Aigaion

της Έλλης Βασιλειάδου, Υπεύθυνης Κλάδου Μεταφορών, Εκδόσεων και Ζημιών στην Aigaion Ασφαλιστική

Η Aigaion παρέχει κάλυψη μεταφερόμενων εμπορευμάτων οπουδήποτε στον κόσμο, με όλα τα μέσα μεταφοράς. Η κάλυψη παρέχεται σχεδόν για κάθε είδος φορτίου, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον τρόπο μεταφοράς του. Η ασφάλιση των μεταφερομένων εμπορευμάτων και φορτίων εξασφαλίζει αποζημίωση στην πλήρη αξία τους όταν αυτό απαιτηθεί, κάτι που δεν καλύπτεται από την ευθύνη του μεταφορέα, σύμφωνα με το «CMR Convention», τα «Hague Rules» ή το «Warsaw Convention», για τις οδικές, θαλάσσιες ή αεροπορικές μεταφορές αντίστοιχα.

 Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα αυτόματης ασφάλισης διακινούμενων εμπορευμάτων με ειδικές συμβάσεις Open Covers, που απαλλάσσουν τις μεγάλες εισαγωγικές και εξαγωγικές εταιρείες από τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διατυπώσεις ασφάλισης της κάθε μεταφοράς των εμπορευμάτων τους. 

Επιπλέον, η Aigaion καλύπτει την Αστική Ευθύνη Μεταφορέα και Διαμεταφορέα σύμφωνα με τους όρους των διεθνών συμβάσεων που ισχύουν για τις άμεσες υλικές ζημιές ή απώλειες που προκαλούνται στα μεταφερόμενα εμπορεύματα.

 Επίσης, σε συνεργασία με την πρώτης τάξης αντασφαλιστική εταιρεία «XL Insurance» (με πιστοληπτική ικανότητα “Α” από την Standard & Poor’s), προσφέρει ένα καινοτομικό πακέτο ασφάλισης μεταλλουργικών εταιρειών, και όχι μόνο, και πλήρους ασφάλισης φορτίου με οποιοδήποτε τρόπο μεταφοράς, με capacity 25.000.000 ευρώ. 

Επίσης, μέσω του νέου προγράμματος ασφάλισης έργων τέχνης ιδιωτικών συλλογών και εκθέσεων, εκτός από τη μεταφορά των ασφαλισμένων αντικειμένων, καλύπτεται και η παραμονή τους είτε ως εκθέματα είτε στις κατοικίες και παρέχεται αποζημίωση για:

 - Απώλεια ή ζημιά στα έργα τέχνης και στα περιφερειακά τους αντικείμενα (κορνίζες, κρύσταλλα προθηκών, βάσεις στήριξης), από κάθε κίνδυνο που τα απειλεί.
 - Μείωση της αξίας των έργων τέχνης μετά την επέλευση ασφαλισμένου κινδύνου.
 - Τα επακόλουθα έξοδα που θα πραγματοποιηθούν μετά από ζημιά στα έργα τέχνης, όπως για παράδειγμα έξοδα προσωρινής φύλαξης, απομάκρυνσης ερειπίων κ.λπ.

Ενδεικτικά οι κίνδυνοι που ασφαλίζονται είναι φωτιά, κεραυνός, έκρηξη, θραύση, σχίσιμο, γδάρσιμο, κλοπή από διάρρηξη, ληστεία, κακόβουλες πράξεις, ζημιές από νερά, σεισμός κ.λπ.