Κερδίζουν έδαφος τα «πολυασφα- λιστήρια»

του Στάθη Τσαούση, Εμπορικού διευθυντή στην Ergo Hellas

Η τάση των τελευταίων ετών στην ασφαλιστική αγορά είναι να κερδίζουν έδαφος τα «πολυασφαλιστήρια» έναντι των απλών συμβολαίων. Σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες, μικρές ή μεγάλες, ελληνικές ή πολυεθνικές, προωθούν πολυασφαλιστήρια τα οποία υποστηρίζουν με προωθητικές και διαφημιστικές ενέργειες. 

Με τον όρο «πολυασφαλιστήριο» σηματοδοτούμε το ασφαλιστικό πρόγραμμα στο οποίο συνυπάρχουν πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους καλύψεις, από δύο ή και περισσότερους κλάδους ασφάλισης, τόσο με την έννοια του λογιστικού σχεδίου όσο και με την ουσιαστική έννοια των κινδύνων που καλύπτονται. Η δημιουργία των ασφαλιστηρίων αυτών στοχεύει στην ολοκληρωμένη προστασία του ασφαλισμένου, καθώς επιδιώκουν να καλύψουν πιθανούς και ίσως λιγότερο πιθανούς κινδύνους, με ρεαλιστικό τρόπο και ικανοποιητικά όρια καλύψεων, σε πολύ ανταγωνιστική τιμή. Ειδικά στις γενικές ασφαλίσεις, με τις συμπληρωματικές καλύψεις που προσφέρουν αυτού του είδους τα προγράμματα, ουσιαστικά προστατεύουν τον καταναλωτή από πολλούς κινδύνους, οι οποίοι, ενώ δεν είναι οι βασικοί, μπορεί να επιφέρουν εξίσου σημαντικές επιπτώσεις στην περιουσία του, αλλά και στην επαγγελματική του ζωή. 

Η Ergo στηριζόμενη στην εμπειρία και τη γνώση της και ως μέλος ενός από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στην Ευρώπη, με κύριο αντασφαλιστή τη Munich Re, το μεγαλύτερο αντασφαλιστικό όμιλο σε όλο τον κόσμο, αξιοποιεί την τεχνογνωσία της μητρικής της, ώστε να ανταποκρίνεται επάξια σε κάθε απαίτηση των ασφαλισμένων της και να τους προσφέρει ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις, με τρόπο απλό και εύκολα κατανοητό. 

Για την ασφάλιση κατοικίας η εταιρεία σχεδίασε το πολυασφαλιστήριο Ergo My home, ένα πακέτο πολλαπλών παροχών, τόσο για την προστασία της κατοικίας και του περιεχομένου του όσο και της οικογένειας, αφού προστατεύει όλα τα μέλη της με την κάλυψη της αστικής ευθύνης και του προσωπικού ατυχήματος. Με την ίδια φιλοσοφία, για την ασφάλιση καταστήματος δημιούργησε το Ergo Κατάστημα Ανοικτόν, ένα καινοτόμο και σύγχρονο πρόγραμμα που, με το πλήθος των καλύψεων που παρέχει, εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και προστατεύει τη βασική πηγή εισοδήματος του ασφαλισμένου. 

Με το σχεδιασμό τέτοιου είδους προγραμμάτων, η Ergo ανταποκρίνεται στην τάση της αγοράς και βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με τους καταναλωτές που αποζητούν πληρότητα στους καλυπτόμενους κινδύνους και απλοποίηση στις διαδικασίες. Επιπλέον, είναι σαφές ότι ο καταναλωτής ωφελείται και από πλευράς κόστους, καθώς οι οικονομίες κλίμακας που δημιουργούνται στην εταιρεία και τα περιορισμένα διαχειριστικά και λειτουργικά κόστη των επιπρόσθετων καλύψεων επιτρέπουν την αισθητή μείωση των ασφαλίστρων.