Στο υπ. Ανάπτυξης η ΓΓΚ

Στο υπουργείο Ανάπτυξης μεταφέρεται ηεποπτεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή από το υπουργείο Εργασίας. Την ίδια ώρα  η εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών, αρμοδιότητα που ζητούσαν οι ασφαλιστές να περάσει στην ΤτΕ, παραμένει ισχυρή στη ΓΓΚ.

Η μεταφορά της γενικής γραμματείας Καταναλωτή στο υπουργείο Ανάπτυξης γίνεται με σχετική τροπολογία που θα περάσει στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, τροπολογία που, όπως αναφέρουν πληροφορίες του iw, συμφωνήθηκε μεταξύ των υπουργών Ανάπτυξης και Εργασίας τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, στο πολυνομοσχέδιο, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημ. Σπυράκος, πρότεινε και θα περάσουν και μια σειρά ρυθμίσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τη νομοθετική πρόταση του υπουργείου θα δώσει στη δημοσιότητα η υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, την ερχόμενη Δευτέρα.

Σημειώνεται επίσης ότι, ο γενικός γραμματέας, Δημ. Σπυράκος, έχει ήδη κάνει μια πρώτη συνάντηση με την υπουργό, στο πλαίσιο της οποίας συζήτησε μια σειρά από ζητήματα τα οποία αφορούν στις αρμοδιότητές του.