Απολογισμός του έτους που πέρασε στη Γενική Συνέλευση του HCLBA

Πραγματοποιήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2012 η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των Συνεργαζόμενων με Μεσίτες Lloyd’s στην Ελλάδα ( Hellenic Committee of Lloyd’s Brokers Associates – HCLBA), με απολογισμό των πεπραγμένων του περασμένου έτους.

Ο Πρόεδρος κ. Μάνος Λορέντζος αναφέρθηκε στην περσινή πρώτη υποψηφιότητα του Συνδέσμου για τα βραβεία της έγκριτης ναυτιλιακής εφημερίδας Lloyd’s List, στην κατηγορία του βραβείου Piraeus International Center

Ο Σύνδεσμος επέτεινε επίσης κατά την διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς τις επίσημες επαφές του με τις αρχές της ασφαλιστικής αγοράς των Lloyd’s, με σκοπό την επισήμανση της σημαντικής δραστηριότητας των μελών του Συνδέσμου στη αγορά από πλευράς τοποθέτησης ασφαλίστρων, γεγονός που οι αρχές των Lloyd’s έχουν αρχίσει να κατανοούν και να του δίνουν την δέουσα βαρύτητα. 

Όπως επισήμανε ο κ. Λορέντζος, οι επαφές αυτές θα συνεχισθούν και θα ενταθούν ακόμα περισσότερο κατά το 2012 οι συζητήσεις καθώς και οι παρεμβάσεις-συμμετοχές σε σχετικά forums της αγοράς του Λονδίνου.

Η προσέλκυση νέων μελών από το χώρο της μεσιτείας ασφαλίσεων/αντασφαλίσεων εξειδικευμένων κινδύνων συνεχίζει να είναι προτεραιότητα του Συνδέσμου το νέο έτος, καθώς και η πλήρη εναρμόνιση των υπαρχόντων μελών με τα minimum επαγγελματικά κριτήρια που έχουν τεθεί από προηγούμενα ΔΣ.

H Γενική Συνέλευση έληξε με την απονομή από τον πρόεδρο κ. Λορέντζο στον κ. Τάκη Μπαρτζιώκα  του τίτλου του επίτιμου πρόεδρου για την πολυετή προσφορά του στον Σύνδεσμο, και με την καθιερωμένη κοπή πίττας.