Εξορθολογισμός του λειτουργικού κόστους στην Εθνική Ασφαλιστική

Στα 375 εκατ. ευρώ ανέρχεται η ζημιά που θα υποστεί η Εθνική Ασφαλιστική από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, εξέλιξη που υποχρεώνει τη διοίκηση της εταιρείας να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπή των λειτουργικών εξόδων. 

Οι υψηλές ζημιές που προκαλεί το PSI αποτέλεσαν τη δικαιολογητική βάση για τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία κατήγγειλε τη συλλογική σύμβαση εργασίας, καλώντας του εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής να υπογράψουν νέα επιχειρησιακή σύμβαση, η οποία εμπεριέχει μισθολογικές μειώσεις, που ξεκινούν από 10% και φθάνουν έως και 40%. 

Η καταγγελία της σύμβασης προκάλεσε 48ωρη απεργία των εργαζομένων, η οποία έληξε χθες, αλλά μετά τις πρόσφατες θεσμικές αλλαγές στο εργασιακό σκέλος, τα περιθώρια αντίδρασης δείχνουν περιορισμένα από την πλευρά των εργαζομένων.

Όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας στο κείμενο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, το 2011 θα κλείσει με ζημιές 330 εκατ. ευρώ, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τη βελτίωση του λειτουργικού αποτελέσματος. 

Στις προσπάθειες συγκαταλέγεται η έξοδος της εταιρείας από ζημιογόνες δραστηριότητες, όπως οι πιστώσεις – εγγυήσεις, η αναθεώρηση της εμπορικής πολιτικής του αυτοκινήτου και η καταγγελία των ζημιογόνων συνεργασιών, ο αποτελεσματικός έλεγχος του κόστους ζημιών, κυρίως των κλάδων αυτοκινήτου και ζωής, ο ανασχεδιασμός της πιστωτικής και εισπρακτικής πολιτικής, η μείωση των ανείσπρακτων οφειλών από 252 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2011 σε 167 εκατ. ευρώ στο τέλος του χρόνου, η μείωση των ανεξόφλητων ασφαλίστρων από 95 εκατ. ευρώ σε 51 εκατ. ευρώ, η μείωση των συνολικών εξόδων της εταιρείας κατά 19 εκατ. ευρώ, των γενικών και δοικητικών εξόδων κατά 19% και των λοιπών εξόδων (πλην επισφαλειών και αποσβέσεων) κατά 22%. 

Όπως σημειώνει η διοίκηση τα περιθώρια μειώσεων του κόστους με βάση τις μεθόδους και πρακτικές της ορθολογικής διοίκησης έχουν σχεδόν εξαντληθεί, χωρίς μείωση των μισθών, που για το 2011 αυξήθηκαν κατά 3,5% ως αποτέλεσμα των ωριμάνσεων και των πολυετιών.

Ως εκ τούτου και δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας και των εξαιρετικά υψηλών πρόσθετων κεφαλαιακών αναγκών και των ενεργειών που έχουν ήδη ληφθεί στην Εθνική Ασφαλιστική, η μείωση του μισθολογικού κόστους και των λοιιπών παροχών προσωπικού κρίνεται πλέον απαραίτητη για την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας και την προσαρμογή της στα νέα δεδομένα.

Η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, σημειώνει ότι το σημερινό σύστημα αποδοχών της εταιρείας χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα, ενώ τα επίπεδα αμοιβών είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με την ασφαλιστική αγορά, καθώς:

• Υπάρχουν 96 επιδόματα.
• Τα 48 απευθύνονται σε λιγότερους από 6 δικαιούχους, ενώ τα 65 απευθύνονται σε λιγότερους από 20 δικαιούχους το καθένα.
• Υπάρχουν περιπτώσεις με έως και 19 επιδόματα στον ίδιο υπάλληλο.
• Πολλά επιδόματα αμείβουν το ίδιο χαρακτηριστικό, π.χ. βασικός μισθός και πολυετία, επίδομα θέσης ευθύνης και έξοδα παράστασης ευθύνης, ενώ παρτηρείται έμφαση στην επιβράβευση της αρχαιότητας και όχι της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητας.
• Οι μηνιαίες αποδοχές στην εταιρεία είναι αυξημένες κατά 30% σε σχέση με την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ σε επίπεδο έτους η απόκλιση φθάνει το 40%.