Ο Χρήστος Αδαμαντιάδης στη «θερμή ζώνη» της Chartis

 Από τα βόρια προς τα νότια, από τον πάγο στη αφόρητη ζέστη, από τη Ρωσία στη Μέση Ανατολή, από τη Μόσχα στο Ντουμπάι.
 
Πρόκειται για το Χρήστο Αδαμαντιάδη, που από CEO της Chartis Ρωσίας, αναλαμβάνει άμεσα νέο, πιο θερμό αυτή τη φορά, ρόλο στο σχήμα του παγκόσμιου ομίλου, αφού τοποθετείται CEO στις περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Αραβίας και της Βόρειας Αφρικής, όπου το region της Chartis έχει εντάξει συνολικά 8 εθνικές αγορές.
 
Το iw συνομίλησε με τον κ. Χρήστο Αδαμαντιάδη, που υπενθυμίζουμε ότι πριν μετακινηθεί στη Ρωσία ήταν CEO στην Chartis Ελλάδος, και, όπως μας δήλωσε, η μετακίνησή του στη θερμή ζώνη της Chartis αποτελεί για τον ίδιο νέα πρόκληση, καθότι δεν πρόκειται απλά για μια αγορά μεγαλύτερη αυτής που ηγείτο στη Ρωσία, αλλά και με πολλές ιδιαιτερότητες στον τομέα της ασφάλισης, ιδιαιτερότητες οι οποίες υποχρεώνουν κάθε ξένο όμιλο με παρουσία στην περιοχή να είναι πολύ προσεκτικός στις κινήσεις του.
 
Έχοντας παραμείνει επί δύο χρόνια στο πόστο του CEO Ρωσίας, ο κ. Χρήστος Αδμαντιάδης φαίνεται πως ολοκλήρωσε έναν κύκλο συγκεκριμένων παρεμβάσεων για τον οποίο είχε μετακινηθεί, εξασφαλίζοντας σημαντική ανάπτυξη στον όμιλο, ενίσχυση της παρουσίας του στις ασφαλίσεις μεγάλων κινδύνων – κυρίως στον τομέα της ενέργειας, ενώ σημαντική ήταν και η προσπάθεια συγκέντρωσης μεγαλύτερης παραγωγής στις ασφαλίσεις Αυτοκινήτων, όπου η τοπική αγορά καταγράφει τάσεις ταχύτατης συγκέντρωσης.
 
Πλέον, ο κ. Αδαμαντιάδης έχει να σκέφτεται το region της Μέσης Ανατολής, Αραβίας, Β. Αφρικής, το οποίο πραγματοποιεί ετήσια παραγωγή της τάξης των 200 εκατ. δολ., και όπως ανέφερε στο iw θα πρέπει αρχικά να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ώστε να συνηθίσει τις υψηλές θερμοκρασίες που αυτή την περίοδο είναι της τάξης των +25 βαθμών κελσίου, το καλοκαίρι καταγράφονται κατά πολύ υψηλότερες, ενώ την περίοδο αυτή στη Μόσχα ο υδράργυρος δείχνει -20 βαθμών κελσίου.