Δήμητρα Λύχρου: Εντείνουμε τις προσπάθειες μας για τήρηση του νόμου με ίδιους όρους για όλους!

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις δυσμενείς συνθήκες που δημιουργούνται στις εργασίες του επαγγελματία ασφαλιστή κρούει η πρόεδρος της ΕΕΑΕ, κα Δήμητρα Λύχρου. Βασικό μέλημα είναι η τήρηση του νόμου και η αντιμετώπιση όλων των Δικτύων στην αγορά με τους ίδιους όρους, σημειώνει μεταξύ άλλων.

Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, “Σύλλογοι και Επιμελητήρια, ετοιμάζουμε μία μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για την ανάγκη συνεργασίας μόνο με πιστοποιημένο ασφαλιστή, προκειμένου να έχει μία σωστή πρόταση ασφάλισης. Ταυτόχρονα μελετούμε με ειδικούς μία τεκμηριωμένη νομική αντίδραση σε όσα αντίκεινται στις διατάξεις του νόμου και δεν τιμωρούνται απο την Εποπτική Αρχή”.

Σε κείμενο της στο πλαίσιο του νέου τεύχους “Διασφαλίζω” αναφέρει αναλυτικά:

Αρχή Καλοκαιριού επίσημα και ελεύθερα

“Μετά από δύο χρόνια περιορισμένων επαφών, με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις. Εμείς βέβαια ως λογικοί και σκεπτόμενοι άνθρωποι κρατούμε τη χρήση τους, όπου κρίνουμε αναγκαίο.

Αλήθεια είναι ότι όλοι μας πλέον, με κάποιο τρόπο, βιώνουμε μία διαφορετική πραγματικότητα. Μετά απο μία μακροχρόνια οικονομική κρίση και μία σχεδόν τρίχρονη υγειονομική πανδημία, έρχεται μία ενεργειακή κρίση που θα φέρει όπως λένε ειδικοί αναλυτές και μία παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί, καλουμαστε να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε ανθρώπους ανήσυχους, προβληματισμένους και κατακλυζόμενους απο παραπλανητική πληροφόρηση, που μοναδικό στόχο έχει την προσέλκυσή τους με βάση το κόστος και το κουπόνι αγοράς.

Καθημερινό φαινόμενο είναι προβολές όπως Ελάτε να σας ασφαλίσουμε και θα συμμετάσχετε σε κλήρωση αυτοκινήτου, θα κερδίσετε καύσιμα, θα κερδίσετε κουπόνια, θα έχετε δωρεάν κάρτα καυσαερίων, θα έχετε εκπτώσεις σε αγορά ελαστικών και τοποθέτησής τους, και άλλες και άλλες προτάσεις, ανάλογες της ευρηματικότητας του μάρκετινγκ της κάθε εταιρείας.

Δύσκολο το έργο μας, όταν επιχειρούμε με αίσθημα ευθύνης να προσεγγίσουμε τις πραγματικές ανάγκες του πελάτη, με ποιοτικά και τυπικά κριτήρια και δεν υποστηριζόμαστε συχνά και απο τις ίδιες τις Εταιρείες που συνεργαζόμαστε και κυρίως απο την Εποπτεύουσα Αρχή, που πραγματικά δεν αντιλαμβανόμαστε πλέον πού στρέφει την προσοχή της.

Δημιουργείται, ας πούμε με την ανοχή της, και δεν πιστεύουμε με τις ευλογίες της, ένα δυσμενές περιβάλλον για τους επαγγελματίες ασφαλιστές, αυτούς που στήριξαν για δεκαετίες, αυτοί μόνοι τις Εταιρείες, γυρίζοντας όλη την Ελλάδα, μπαίνοντας σε κάθε σπίτι και σε κάθε επιχείρηση μικρή ή μεγάλη, αφουγκραζόμενοι τις αγωνίες του κόσμου.

Εμείς αυτό που ζητούμε είναι ίδιοι όροι για όλους και τήρηση του νόμου. Και επειδή αυτό δεν ισχύει, με τα πολλαπλά τιμολόγια και τον ευτελισμό του ασφαλίστρου, εντείνουμε τις προσπάθειες και ζητούμε την συμπαράταξη όλων.

Και την έχουμε!

Σύλλογοι και Επιμελητήρια, ετοιμάζουμε μία μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για την ανάγκη συνεργασίας μόνο με πιστοποιημένο ασφαλιστή, προκειμένου να έχει μία σωστή πρόταση ασφάλισης.

Ταυτόχρονα μελετούμε με ειδικούς μία τεκμηριωμένη νομική αντίδραση σε όσα αντίκεινται στις διατάξεις του νόμου και δεν τιμωρούνται απο την Εποπτική Αρχή.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους με υγεία και χαρούμενη διάθεση”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*