Ήρθε ο λογαριασμός για τις ζημιές στο κέντρο της Αθήνας

Ο λογαριασμός των ασφαλιστικών εταιρειών για τις ζημιές της 12ης Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέλθει στο ποσό των 25 εκατ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από την πρώτη καταμέτρηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, στην οποία «συμμετείχαν» συνολικά 23 εταιρείες, όσες δηλαδή μέχρι και προχθές είχαν δεχθεί αιτήσεις για αποζημιώσεις από πελάτες τους.

Σύμφωνα με πηγές του iw, στην Ένωση κατατέθηκαν συνολικά 250 φάκελοι περιστατικών, ενώ δεν αποκλείεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να υπάρξει και μια μικρή ουρά καθυστερημένων αιτήσεων οι οποίες θα αυξήσουν σε μικρό όμως βαθμό το σύνολο των απαιτήσεων.

Σημειώνεται ότι οι 200 φάκελοι δεν αφορούν αντίστοιχο αριθμό επιχειρήσεων, καθώς αρκετά από τα καταστήματα του κέντρου που υπέστησαν ζημιές ήταν ασφαλισμένα με δύο ή και τρία συμβόλαια.

H συχνότητα του φαινομένου των ταραχών κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης -μετά τα γεγονότα του 2008, που κόστισαν στην ασφαλιστική βιομηχανία 50 εκατ. ευρώ- εκδηλώνεται με εξαιρετική σφοδρότητα, εγείροντας ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις για αποζημιώσεις, γεγονός που εντείνει την ανησυχία του κλάδου για το μέλλον.