Aon WorldAware Solutions: H λύση της Aon για ασφαλή επαγγελματικά ταξίδια

Κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού, ένα στέλεχος είναι ευάλωτο σε διάφορους κινδύνους – από την απώλεια διαβατηρίου, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας ή μέχρι μία απαγωγή. 

Ιδιαίτερα για τα στελέχη που ταξιδεύουν σε αναδυόμενες αγορές, οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι:  Κοινωνικές αναταραχές, εγκληματικότητα, ασθένειες, απαγωγές, τρομοκρατία αποτελούν σοβαρές απειλές για την ασφάλειά τους. 

Οι επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν στελέχη τα οποία πραγματοποιούν επαγγελματικά ταξίδια, έχουν την υποχρέωση να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να διασφαλίζουν την ασφάλεια των στελεχών τους, όσο αυτά βρίσκονται στο εξωτερικό: Μία και μόνο ατυχής συγκυρία μπορεί να φέρει τη διοίκηση μίας επιχείρησης αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη αλλά και να πλήξει σοβαρά τη φήμη της.

Η Aon έχει δημιουργήσει μία ειδική υπηρεσία, το WorldAware προκειμένου να προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια  σε στελέχη που πραγματοποιούν επαγγελματικά ταξίδια, προσφέροντας σε αυτά πολύτιμες πληροφορίες για τους πιθανούς κινδύνους που ενδέχεται να συναντήσουν σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου ταξιδεύουν, αλλά και άμεση βοήθεια για την αντιμετώπιση ατυχών περιστατικών.

Το WorldAware βασίζεται σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, προσβάσιμη μέσω διαδικτύου ανα πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου από ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και από τα περισσότερα tablets και smartphones.  

Πρόληψη – Πρίν την αναχώρηση: Μέσω ενός απλού login στο Internet ή στο σχετικό App παρέχονται πληροφορίες για τους πιθανούς κινδύνους στη χώρα προορισμού. Το σύστημα Worldaware περιέχει αναλυτικές πληροφορίες και δείκτες επικινδυνότητας σε ότι αφορά στα επίπεδα εγκληματικότητας, τρομοκρατικών επιθέσεων, κατασκοπίας, απαγωγών, διαφθοράς, κοινωνικών αναταραχών για περισσότερες από 200 χώρες του κόσμου, οι οποίες επικαιροποιούνται καθημερινά από εξειδικευμένους αναλυτές της Aon Worldaware. 

Επιπλέον, στην προσωπική σελίδα του χρήστη παρέχονται εναλλακτικά «σχέδια δράσης» για την αντιμετώπιση μίας ευρείας γκάμας πιθανών κινδύνων. Έτσι, ένα στέλεχος έχει τη δυνατότητα, πριν ακόμη ξεκινήσει για το ταξίδι του, να είναι προετοιμασμένο να αντιδράσει με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο σε ένα ατυχές περιστατικό.  

Αντιμετώπιση – Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού: Δυστυχώς, όσο καλά ενημερωμένο και προετοιμασμένο αν είναι ένα στέλεχος, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί αντιμέτωπο με κάποιο κίνδυνο. Για το λόγο αυτό η Aon παρέχει δυνατότητα επικοινωνίας 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο με το Worldaware Operations Centre, μία ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων διαχείρισης κρίσεων οι οποίοι είναι σε ετοιμότητα να προσφέρουν συμβουλές και υποστήριξη για την αντιμετώπιση ενός απρόσμενου περιστατικού, βασιζόμενοι σε crisis management plans προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε περίστασης. 

Η Μαρία Βελισσαρίου, Senior Risk Consultant της Aon Greece δηλώνει: “Για πολλές επιχειρήσεις, η απόφαση για το εάν θα πρέπει ταξιδέψει η όχι ένα στέλεχος σε κάποια χώρα υψηλής επικινδυνότητας δεν λαμβάνεται με την απαραίτητη σοβαρότητα. Οι πολυεθνικές εταιρείες συχνά δεν αντιλαμβάνονται τις σοβαρότατες ευθύνες που φέρουν σε περίπτωση που ένα στέλεχός τους τραυματιστεί, απαχθεί ή χάσει τη ζωή του. Το πρόγραμμα Worldaware της Aon δρα αφενός προληπτικά, ενημερώνοντας τη διοίκηση μίας επιχείρησης για τις ευθύνες που έχει απέναντι στα στελέχη της και προσφέροντας τις απαραίτητες πληροφορίες για την ασφαλή παραμονή τους στο εξωτερικό, και αφετέρου προσφέροντας την απαραίτητη υποστήριξη σε περίπτωση αντιμετώπισης ενός ατυχούς γεγονότος».

Πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κύριο Μίλτο Φραγκιαδάκη, e-mail miltiadis.fragiadakis@aon.gr, τηλ. 213 017 7100.