Ποια είναι τα οχήματα με τους μεγαλύτερους δείκτες ζημιών

Ποιοι τύποι οχημάτων εμφανίζουν τους ποιο «κόκκινους» δείκτες ζημιών και ποιες είναι οι καλύψεις για τις οποίες οι ασφαλιστικές εταιρείες βλέπουν τους αντίστοιχους δείκτες στα ύψη;

Τα τελευταία στοιχεία τα οποία συγκέντρωσε, επεξεργάσθηκε και σύντομα θα δώσει στη δημοσιότητα η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος λειτουργούν ως ακτινογραφία για τα οχήματα στα οποία συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο βάρος των αποζημιώσεων από τροχαία ατυχήματα, ενώ αναδεικνύουν και όσα έχουν δείκτες ζημιών σε απόχρωση «πράσινου».

Ας δούμε λοιπόν, τι σχετικό αναφέρεται στην τελευταία Στατιστική Επετηρίδα της Ε.Α.Ε.Ε. για τον κλάδο Αυτοκινήτων:
-          Τον πιο «βαρύ» δείκτη ζημιών καταγράφουν τρεις από τις βασικότερες κατηγορίες επαγγελματικών οχημάτων. Η υψηλότερη μέτρηση σημειώνεται στα ταξί με 72,5%, και ακολουθούν τα αγροτικά με 71,1% και τα φορτηγά με 62,8%.
-          Στα χαμηλότερο επίπεδα βρίσκεται ο δείκτης ζημιών των μοτοσυκλετών με 49,8% και των λεωφορείων με 54,8%, ενώ τα ΙΧ αυτοκίνητα διαμορφώνουν το δείκτη τους στο 58,2%.
-          Αντίστοιχα, στις παρεχόμενες καλύψεις, ο υψηλότερος δείκτης καταγράφεται στις Ζημιές Ιδίου Αυτοκινήτου με ποσοστό 80,4%, σχετικά υψηλά βρίσκεται η βασική κάλυψη των αυτοκινήτων (Αστική Ευθύνη)με δείκτη ζημιών 64,2%, ενώ για τη θραύση κρυστάλλων το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 56%.
-          Πολύ χαμηλά ποσοστά καταγράφουν η κάλυψη της κλοπής με 37,4%, οι λοιπές καλύψεις με 17,9%, και οι καλύψεις Πυρός με 14,4%. Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι μπορεί τα ποσοστά αυτά να είναι ιδιαιτέρως χαμηλά, όμως οι εν λόγω καλύψεις συμμετέχουν σε περιορισμένο βαθμό στο σύνολο των αποζημιώσεων.
-          Όσο για το γενικό δείκτη ζημιών του κλάδου Αυτοκινήτων, αυτός διαμορφώνεται στο 59,9%.