Δυναμική ανάπτυξη στις ομαδικές ασφαλίσεις

της Λύδιας Πρίντζιπα, Account Executive Corporate Sales, MetLife Alico

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία, η αγορά των Ομαδικών Ασφαλίσεων, παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια παρά τη συνολική υποχώρηση του Κλάδου Ζωής. Λόγω των σημαντικών αλλαγών στις παροχές της Κοινωνικής Ασφάλισης, τόσο στον τομέα της Υγείας, όσο και στις παροχές Συνταξιοδότησης, και με τη ψαλίδα της αναπλήρωσης να ανοίγει ακόμη περισσότερο, ο επιχειρηματικός κόσμος αναγνωρίζει και καθιερώνει την Ομαδική Ασφάλιση ως ουσιώδη Πυλώνα του Ασφαλιστικού μας Συστήματος.

Ο εργοδότης κατά την επιλογή του ασφαλιστικού προγράμματος θα πρέπει να εξασφαλίσει τη διάρκεια και ανταποδοτικότητα των παροχών του. Η δυνατότητα σχεδιασμού σύγχρονων, ευέλικτων και βιώσιμων προγραμμάτων στα «μέτρα» και τις ανάγκες της εταιρείας του και η καλή «μαρτυρία» από ικανοποιημένους πελάτες είναι εξίσου σημαντικά και αξιολογούνται με υπευθυνότητα από τις εταιρίες. Η MetLife Alico με τοπική παρουσία εδώ και σχεδόν 50 χρόνια και διαχρονικά ισχυρή οικονομική θέση, συνδυάζοντας εμπειρία και τεχνογνωσία, σχεδιάζει πρωτοποριακά προγράμματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ασφαλιστικές ανάγκες.

Σύγχρονα προϊόντα

Στο πλαίσιο των σημερινών εξελίξεων, οι Ομαδικές παροχές αναδεικνύονται ύψιστης σημασίας για τον εργοδότη ως δυναμικό εργαλείο προστασίας των ανθρώπων του και ανάπτυξης της επιχείρησής του. 

H MetLife Alico ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του επιχειρηματικού περιβάλλοντος  για αποτελεσματικότερη διαχείριση των οικονομικών πόρων, έλεγχο του εταιρικού κόστους και αναβαθμισμένες υπηρεσίες για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, σχεδιάζει ευέλικτες λύσεις που περιλαμβάνουν:

Α. Ουσιαστική εξασφάλιση του Εργαζόμενου και της οικογένειάς του στα σοβαρά περιστατικά της ζωής, όπως η απώλεια ζωής, η ανικανότητα για εργασία και κάποιο ατύχημα (π.χ. Family Protection Benefits που παρέχουν 500€ εγγυημένη μηνιαία σύνταξη για 3 έτη).

Β. Παροχές Υγείας υψηλής αξίας για τον ασφαλισμένο και μακροχρόνιας βιωσιμότητας για την επιχείρηση, μέσω ολοκληρωμένων συστημάτων Υγείας (Alico Benefit Club).

Γ. Ειδικά σχήματα για την πρόληψη και την προώθηση ενός υγιέστερου τρόπου διαβίωσης (Wellness και Prevention).

Δ. Αναπλήρωση του συνταξιοδοτικού εισοδήματος του Εργαζόμενου μέσω ευέλικτων Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων & συστημάτων εθελοντικής αποταμίευσης.