Στο «κενό» της ασφάλισης η επιχειρηματικότητα

Χωρίς δίχτυ ασφαλείας λειτουργούν χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες στην Ελλάδα, καθώς δε διαθέτουν ιδιωτική ασφάλιση ή είναι υποασφαλισμένες. Το πρόβλημα των ανασφάλιστων επιχειρήσεων εντοπίζεται κυρίως στις μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και εξαιτίας συνήθως της ελλιπούς ενημέρωσης για τα οφέλη που παρέχει ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο ή διότι θεωρούν ότι η ασφάλιση της επιχείρησης του συγκαταλέγεται στις ελαστικές δαπάνες και αποτελεί κατ’ επέκταση «πολυτέλεια» – και δη – σε περίοδο οικονομικής ύφεσης. 

Ωστόσο, σήμερα που η έννοια των κινδύνων σε μία επιχείρηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη μεταβλητότητα του χρηματοοικονομικού  και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η ιδιωτική ασφάλιση θα έπρεπε να είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την έννοια της αυξημένης προστασίας για τους επαγγελματίες. Και αυτό επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο οι πρόσφατες καταστροφές σε 167 εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, που υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. 

Πέρα από αυτά, οι επιχειρήσεις που ασφαλίζονται προσανατολίζονται σε κλασσικά προϊόντα, που καλύπτουν ζημιές οι οποίες προκύπτουν από φωτιά ή σεισμούς και συχνά αγνοούν σημαντικές καλύψεις, όπως την ευθύνη που προκύπτει σε μία επιχείρηση σε περίπτωση ρύπανσης ή την ασφάλιση του μικτού κέρδους.  Σε αυτό το πλαίσιο διαπιστώνεται ένα μεγάλο κενό στην ασφάλιση της επιχειρηματικότητας  το οποίο σαφώς και πρέπει να καλυφθεί. 

Τα προγράμματα που διαθέτουν σήμερα οι ασφαλιστικές εταιρείες για την προστασία των επαγγελματιών περιλαμβάνουν ένα ευρύτατο πλέγμα καλύψεων που συχνά ξεπερνά τα όρια ενός κλάδου. Βασική παράμετρος και αρχικό βήμα για την κάλυψη αυτή αποτελεί ο έλεγχος και η αναγνώριση των κινδύνων που μπορούν να απειλήσουν μία οικονομική οντότητα. Σε συνεργασία λοιπόν με τις επιχειρήσεις και με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες τους, οι ασφαλιστικές εντοπίζουν τους κινδύνους που μπορούν να εμποδίσουν την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης  ή ακόμα και να οδηγήσουν σε διακοπή των εργασιών της.
 Τα προγράμματα αυτά συνήθως αφορούν σε: 

• Ασφάλιση εγκαταστάσεων και περιουσίας: Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται καλύψεις που αφορούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις και την περιουσία επαγγελματιών που μπορεί να αφορούν από ένα μικρό λογιστικό γραφείο μέχρι και μία μεγάλη εμπορική επιχείρηση. 

Στην περίπτωση αυτή συνήθως καλύπτονται κίνδυνοι φωτιάς, κεραυνού, κλοπής, ληστείας, διάρρηξη σωληνώσεων ύδρευσης, θέρμανσης, ψύξης και αποχέτευσης, ζημιές από έκρηξη, πλημμύρα, κατολίσθηση, τρομοκρατικές ενέργειες, αλλοίωση τροφίμων, θραύση επιγραφών, θραύση υαλοπινάκων και καθρεπτών, αξίες αποκατάστασης, αντικατάστασης κ.α.

• Ασφάλιση ανθρώπινου Δυναμικού: Στις καλύψεις αυτές περιλαμβάνονται οι ασφαλίσεις που καλύπτουν τους εργαζόμενους της επιχείρησης, όπως οι ασφαλίσεις ατυχημάτων ή οι ομαδικές ασφαλίσεις υγείας, συνταξιοδοτικά και αποταμιευτικά προγράμματα. 

• Ασφάλιση αστικών ευθυνών: Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει την κάλυψη της επιχείρησης για αστικές ευθύνες προς τρίτους, όπως αστική ευθύνη του χώρου λειτουργίας, εργοδοτική αστική ευθύνη, επαγγελματική αστική ευθύνη  (αστική ευθύνη μελών Δ.Σ. και Διευθυντών, δικηγόρων, γιατρών, λογιστών, πολιτικών μηχανικών κλπ), περιβαλλοντική αστική ευθύνη κ.α.

Μεγάλες αποζημιώσεις
Η σημασία της ασφάλισης μίας επιχείρησης αποδεικνύεται στην πράξη και εκεί φαίνεται το πόσο καθοριστική είναι για τον κάθε επιχειρηματία, που έχει μεριμνήσει να είναι σωστά ασφαλισμένος. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε δύο περιπτώσεις που συνδέονται ίσως με τις μεγαλύτερες ίσως αποζημιώσεις στην ιστορία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και αφορούν την Alfa Beta Rodo ΑΒΕΕ  και την Sprider.

Στην περίπτωση της Alfa Beta έξι ασφαλιστικές εταιρείας κλήθηκαν να καταβάλουν στην επιχείρηση αποζημίωση 25,850 εκατ. ευρώ για τις ζημιές που υπέστη η εταιρεία μετά από την εκδήλωση πυρκαγιάς στις 22 Ιουλίου του 2011. Οι ασφαλιστικές εταιρείες Αxa (ηγήτρια στο συνασφαλιστήριο), Interamerican, Εθνική, Ευρώπη ΑΕΓΑ , Groupama Φοίνιξ και Generali, που συμμετείχαν στην κάλυψη της ζημιάς, με τη διαμεσολάβηση της μεσιτικής εταιρείας «Ξηρογιαννόπουλος Insurance Brokers» και τη συνδρομή της εταιρίας πραγματογνωμόνων «Πασκάλ & Στρατής», στις 14 Δεκεμβρίου κατέληξαν σε συμφωνία με τη διοίκηση της Alfa Beta Roto για το τελικό ύψος της αποζημίωσης.

Η ενεργοποίηση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου της Alfa Beta Roto, εξασφάλισε στην εταιρεία την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού, ζημιών που, μεταξύ άλλων, αφορούσαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις, τα μηχανήματα, τα εμπορεύματα, αλλά και στην επακόλουθη απώλεια εισοδήματος.

O κ. Χαράλαμπος Αργυρόπουλος, Πρόεδρος της Alfa Beta Roto, αναφερόμενος στην κάλυψη της εταιρείας του, τόνισε ότι «η διαδικασία αποζημίωσης κύλησε σε πολύ γρήγορους χρόνους και χωρίς ουσιαστικά προβλήματα στην αποτίμηση της ζημιάς, γεγονός το οποίο οδήγησε στην πλήρη οικονομική κάλυψη της Alfa Beta Roto».

Ο κ. Eric Kleijnen, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ασφαλιστικής δήλωσε: «Η Alfa Beta Roto είναι ένα βασικό παράδειγμα για το τι μπορεί να προσφέρουν οι αξιόπιστες και φερέγγυες ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες  καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προφυλάξουν την επιχείρηση του πελάτη ενώνοντας την ενέργειά τους, την καλή τους πίστη και τη χρηματοοικονομική τους ικανότητα. Μια τέτοια περίπτωση αποδεικνύει πώς η ασφάλιση είναι κοντά στην κοινωνία, παρέχοντας προστασία στους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους, τους πελάτες και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Δείχνει, επίσης, πόσο οικονομικά ισχυρές πρέπει να είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να προβούν άμεσα στη χρηματοδότηση δημιουργικών λύσεων, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στον πελάτη να επιστρέψει στις κανονικές επιχειρηματικές συνθήκες σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Η Alfa Beta Roto αναζήτησε την καλύτερη διαθέσιμη στην αγορά λύση με βάση συγκεκριμένα και αντικειμενικά κριτήρια και συνεπώς έλαβε τα οφέλη της σοφής της επιλογής».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της μεσιτικής εταιρείας, Ξηρογιαννόπουλος Insurance Brokers, κ. Σίμος Ξηρογιαννόπουλος, σχολιάζοντας τα ανωτέρω δήλωσε ότι «ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι έξι ασφαλιστικές, σε συνεργασία με τη μεσιτική εταιρία και τους πραγματογνώμονες, έδωσαν τη δυνατότητα σε μια απόλυτα υγιή εταιρεία, με τοπική και εξαγωγική δραστηριότητα, να προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα απρόσκοπτα στο έργο της, να επανακτήσει την παραγωγική της δυνατότητα, να διατηρήσει το πελατολόγιό της και, κυρίως, να διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας παρά τις αρνητικές οικονομικές συγκυρίες».

Στην περίπτωση της Sprider, στις εγκαταστάσεις της εταιρείες εκδηλώθηκε φωτιά στις 13 Φεβρουαρίου 2012,  αν και το ποσό της αποζημίωσης δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, εκτιμάται ότι θα πλησιάσει αυτό της Alfa Beta, καθώς το ύψος του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου ανέρχεται στα 32 εκατ. ευρώ..

Η ασφαλιστική κάλυψη που διέθετε η Sprider Stores καλύπτει την περίπτωση εμπρησμού, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι και η αιτία της πυρκαγιάς, ενώ το ασφαλιστήριο συμβόλαιο προβλέπει και την απώλεια εισοδήματος για τον ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων. 

Στην ασφάλιση της εταιρείας συμμετέχουν πέντε ασφαλιστικές οι Generali, Groupama, Αγροτική Ασφαλιστική, Interamerican και Interascoκαι θα αποζημιώσουν τη ζημιά.

Απόψεις στελεχών

Παύλος Κασκαρέλης
Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής, Υδρόγειος Ασφαλιστική

Η ανάπτυξη ασφαλιστικής συνείδησης και η ανάδειξη της ουσιαστικής αξίας της ασφάλισης για το σύγχρονο επιχειρηματία και ελεύθερο επαγγελματία, παραμένουν τα μεγάλα ζητούμενα για τον κλάδο μας.  Οι προοπτικές είναι μεγάλες. Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτές που αποτελούν παραδοσιακά τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, παραμένουν, σε μεγάλο ποσοστό, ανασφάλιστες ή υπασφαλισμένες. Στις περισσότερες περιπτώσεις η ασφάλιση τείνει να θεωρείται μία δευτερεύουσα, ελαστική δαπάνη, από τις πρώτες οι οποίες περικόπτονται σε περιόδους οικονομικής ύφεσης. Η αλήθεια είναι όμως ότι η ασφάλιση των κινδύνων που συνδέονται με μια επιχείρηση ή συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής. Επιπλέον, σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον όπως αυτό που βιώνουμε σήμερα, η αξία της ασφάλισης πολλαπλασιάζεται καθώς, λόγω μειωμένων εσόδων, δυσκολίας δανεισμού και, γενικά, εξεύρεσης κεφαλαίων υπάρχει και δυσκολία να καλυφθούν, από τον ίδιο τον επιχειρηματία, τα οικονομικά βάρη από ενδεχόμενα ζημιογόνα γεγονότα.
Η ασφαλιστική αγορά διαθέτει ένα πλούτο προγραμμάτων ικανών να καλύψει όλο το εύρος των ασφαλιστικών αναγκών του σύγχρονου επιχειρηματία ή ελεύθερου επαγγελματία. 

Η Υδρόγειος διαθέτει, μεταξύ άλλων, δύο σύγχρονα πολυασφαλιστήρια – Megabusiness & Maxisafe Business, ειδικά σχεδιασμένα για επιχειρήσεις με συνολικά ασφαλιζόμενα κεφάλαια έως και €1.000.000. Και τα δύο προσφέρουν πολυεπίπεδη κάλυψη, ευελιξία και ιδιαίτερα ανταγωνιστικά ασφάλιστρα, αποζημιώνοντας σε αξία αντικατάστασης με καινούριο για κτίριο-βελτιώσεις-πάγιο εξοπλισμό και σε τρέχουσα πραγματική αξία για το περιεχόμενο. Επιπλέον διαθέτουμε ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για την ασφάλιση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αλλά και μία σειρά προγραμμάτων γενικής και επαγγελματικής αστικής ευθύνης που απευθύνονται σε επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων και επιχειρήσεις διαφόρων κατηγοριών (π.χ. αστική ευθύνη από τη λειτουργία επαγγελματικών χώρων και γραφείων, αστική ευθύνη γιατρών, φαρμακοποιών, δικηγόρων, λογιστών, κ.α.)

Χρήστος Χασιώτης
Manager, Κλάδοι Αναπτυσσόμενων Αγορών & Αστικής Ευθύνης στην Chartis

Τα Smart Business Solutions αποτελούν μία ομάδα πραγματικά καινοτόμων ασφαλιστικών προγραμμάτων που απευθύνεται σε περισσότερες από 400 κατηγορίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πρόκειται για μια ομάδα  πολύ-ασφαλιστηρίων  που ενσωματώνουν σε ένα και μοναδικό συμβόλαιο όλες τις βασικές καλύψεις που χρειάζεται η σύγχρονη επιχείρηση για μία ευρεία σειρά περιπτώσεων, όπως ασφάλιση κατά παντός κινδύνου για τα περιουσιακά της στοιχεία , ασφάλιση αστικών ευθυνών προς πελάτες, εργαζομένους και από τα προϊόντα που πωλεί , ασφάλιση των χρημάτων που εισπράττει και μεταφέρει , διακοπή εργασιών, συμπληρωματικά έξοδα και προσωπικό ατύχημα κλπ

Όντας μία πραγματικά «έξυπνη» λύση, το πολυασφαλιστήριο αυτό διαμορφώνεται ανάλογα με τη φύση και τις συγκεκριμένες ανάγκες της κάθε κατηγορίας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Είναι λογικό πως μία εταιρία παροχής υπηρεσιών έχει διαφορετικές ανάγκες από μία παραγωγική μονάδα, ή μία κατασκευαστική εταιρία ή ένα κατάστημα λιανικής. Χαρτογραφήσαμε λοιπόν τις ανάγκες της κάθε κατηγορίας και δημιουργήσαμε ξεχωριστό πρόγραμμα ειδικό για κάθε μία από αυτές.
Τα Smart Business Solutions είναι ουσιαστικά μία δυναμική πλατφόρμα ασφάλισης που μπορούν σε ετήσια βάση να διαμορφώνονται και να εξελίσσονται παρακολουθώντας την αναπτυξιακή πορεία της κάθε επιχείρησης. Έτσι, ο επιχειρηματίας έχει τη δυνατότητα κάθε χρόνο είτε να προσθέτει είτε να τροποποιεί τις υπάρχουσες καλύψεις, χτίζοντας έτσι ένα ασφαλιστήριο που συμβαδίζει απόλυτα ανάλογα με τις ανάγκες και την εξέλιξη της εταιρίας του.

Τα Smart Business Solutions διαμορφώνονται με γνώμονα την καινοτομία και την πελατοκεντρική προσέγγιση, χαρακτηριστικά που αποτελούν βασικά στοιχεία της ταυτότητας της Chartis.  Επενδύουμε συνεχώς στη σχέση με τους Συνεργάτες μας, έχουμε υψηλά πρότυπα εξυπηρέτησης Πελατών, ιδιαίτερα στη διαδικασία αποζημιώσεων, και αποδεικνύουμε καθημερινά το χαρακτηρισμό μας ως «ασφαλές λιμάνι» στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά όντας μία εξαιρετικά αξιόπιστη και φερέγγυα εταιρία. 

Λύδια Πρίντζιπα
Account Executive, MetLife Alico

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία, η αγορά των Ομαδικών Ασφαλίσεων, παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια παρά τη συνολική υποχώρηση του Κλάδου Ζωής. Λόγω των σημαντικών αλλαγών στις παροχές της Κοινωνικής Ασφάλισης, τόσο στον τομέα της Υγείας, όσο και στις παροχές Συνταξιοδότησης, και με τη ψαλίδα της αναπλήρωσης να ανοίγει ακόμη περισσότερο, ο επιχειρηματικός κόσμος αναγνωρίζει και καθιερώνει την Ομαδική Ασφάλιση ως ουσιώδη Πυλώνα του Ασφαλιστικού μας Συστήματος.

Ο εργοδότης κατά την επιλογή του ασφαλιστικού προγράμματος θα πρέπει να εξασφαλίσει τη διάρκεια και ανταποδοτικότητα των παροχών του. Η δυνατότητα σχεδιασμού σύγχρονων, ευέλικτων και βιώσιμων προγραμμάτων στα «μέτρα» και τις ανάγκες της εταιρείας του και η καλή «μαρτυρία» από ικανοποιημένους πελάτες είναι εξίσου σημαντικά και αξιολογούνται με υπευθυνότητα από τις εταιρίες. Η MetLife Alico με τοπική παρουσία εδώ και σχεδόν 50 χρόνια και διαχρονικά ισχυρή οικονομική θέση, συνδυάζοντας εμπειρία και τεχνογνωσία, σχεδιάζει πρωτοποριακά προγράμματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ασφαλιστικές ανάγκες.

Σύγχρονα προϊόντα

Στο πλαίσιο των σημερινών εξελίξεων, οι Ομαδικές παροχές αναδεικνύονται ύψιστης σημασίας για τον εργοδότη ως δυναμικό εργαλείο προστασίας των ανθρώπων του και ανάπτυξης της επιχείρησής του. 

H MetLife Alico ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του επιχειρηματικού περιβάλλοντος  για αποτελεσματικότερη διαχείριση των οικονομικών πόρων, έλεγχο του εταιρικού κόστους και αναβαθμισμένες υπηρεσίες για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, σχεδιάζει ευέλικτες λύσεις που περιλαμβάνουν:

Α. Ουσιαστική εξασφάλιση του Εργαζόμενου και της οικογένειάς του στα σοβαρά περιστατικά της ζωής, όπως η απώλεια ζωής, η ανικανότητα για εργασία και κάποιο ατύχημα (π.χ. Family Protection Benefits που παρέχουν 500€ εγγυημένη μηνιαία σύνταξη για 3 έτη).
Β. Παροχές Υγείας υψηλής αξίας για τον ασφαλισμένο και μακροχρόνιας βιωσιμότητας για την επιχείρηση, μέσω ολοκληρωμένων συστημάτων Υγείας (Alico Benefit Club).
Γ. Ειδικά σχήματα για την πρόληψη και την προώθηση ενός υγιέστερου τρόπου διαβίωσης (Wellness και Prevention).
Δ. Αναπλήρωση του συνταξιοδοτικού εισοδήματος του Εργαζόμενου μέσω ευέλικτων Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων & συστημάτων εθελοντικής αποταμίευσης.

Χρήστος Χατζηϊωάννου
Αν. Διευθυντής Ασφαλίσεων Περιουσίας, HDI – Gerling
Ελίνα Παπασπυροπούλου
Διευθύντρια Ασφαλίσεων Αστικής Ευθύνης, HDI – Gerling

Σε περιόδους ιδιαίτερα αυξημένης οικονομικής δυσπραγίας η ασφάλιση φαίνεται να εξελίσσεται σε ζήτημα δευτερεύον για τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, ωστόσο παραμένει περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.  Ούτως ή άλλως, η διείσδυση αυτών των ασφαλίσεων στη χώρα μας παραμένει εξαιρετικά χαμηλή και φυσικά η παραγωγή ασφαλίστρων δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από τη συρρίκνωση των μεγεθών των ελληνικών εταιρειών. Η αναγκαία αλλαγή για την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα Ασφαλίσεων Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών, η οποία θα αποτελέσει και συγκριτικό πλεονέκτημα για τις ασφαλιστικές που θα διατηρηθούν στην αγορά, εκτιμούμε ότι συνδέεται αφενός με τη σφαιρική αντιμετώπιση του κινδύνου και αφετέρου με την προσαρμογή της ασφαλιστικής αγοράς στις νέες απαιτήσεις της οικονομικής πραγματικότητας και κυρίως στην αυξανόμενη εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στην HDI-Gerling αντιμετωπίζουμε τη διαχείριση κινδύνου σαν ένα στρατηγικό εργαλείο που βοηθά τους πελάτες να μειώνουν την αβεβαιότητα σε δύσκολες περιόδους. Τα εξειδικευμένα στελέχη, οι μηχανικοί και εμπειρογνώμονες της εταιρείας, όχι απλώς αναλύουν και εκτιμούν το μέγεθος του κινδύνου, αλλά επίσης συμβουλεύουν με ποιούς τρόπους μπορούν να μειωθούν οι πιθανότητες να προκύψει ζημία και αυτό χωρίς επιπλέον κόστος για τον ασφαλισμένο. Εφαρμόζοντας τη σωστή στρατηγική διαχείρισης κινδύνου, ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες ζημιών και μειώνεται το ασφάλιστρο που καλείται να καταβάλει ο πελάτης. Ακολούθως, σχεδιάζονται «επί μέτρω» ασφαλιστικά προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των ασφαλισμένων, παρέχοντας προστασία και αποζημίωση κατά των μεγαλύτερων ή/και πιθανότερων κινδύνων στους οποίους εκτίθενται τα περιουσιακά στοιχεία (πάγια στοιχεία ή/και εμπορεύματα και ο ισολογισμός) της επιχείρησης, καλύπτοντας επίσης και την αστική ευθύνη της επιχείρησης ή των επαγγελματιών, ανάλογα με τη φύση των κινδύνων σε κάθε κλάδο. 

Πέραν αυτού, ως αποτέλεσμα της αυξημένης εξαγωγικής δραστηριότητας τους, οι ελληνικές επιχειρήσεις αποκτούν πλέον αυξημένες απαιτήσεις ασφάλισης λόγω των συμβατικών υποχρεώσεών τους προς τους ξένους συνεργάτες και πελάτες τους. Η HDI-Gerling Hellas, με την οικονομική της ευρωστία (αξιολόγηση S&P “A+” και ΑΜ Best  “A”) αποτελεί σίγουρη πηγή οικονομικής εξασφάλισης και λειτουργεί ως πολύτιμος εταίρος και σύμβουλος για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επεκτείνονται διεθνώς. Παρέχει στους ασφαλισμένους την υποδομή, το δίκτυο υποστήριξης και εξυπηρέτησης και την τοπική τεχνογνωσία της σε πάνω από 120 χώρες παγκοσμίως.

Arag

Η ασφαλιστική εταιρεία Arag ασχολείται αποκλειστικά και εξειδικευμένα με τον κλάδο της Νομικής Προστασίας και έχει μια επιτυχημένη παρουσία στην ελληνική αγορά από το 1972. Λειτουργεί ως υποκατάστημα της γερμανικής ARAG που εδρεύει στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, έχει έδρα την Αθήνα και δύο υποκαταστήματα με δυναμική παρουσία, στην Πάτρα για την Νότια Ελλάδα και στην Θεσσαλονίκη για την Βόρεια Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της Επαγγελματικής Νομικής Προστασίας της Arag είναι κομμένο και ραμμένο για τις ανάγκες των επαγγελματιών, είτε αυτοί έχουν ένα κατάστημα, μια βιοτεχνία, μια επιχείρηση πώλησης ή παραγωγής.
Τι θα κάνει π.χ. ένας καταστηματάρχης όταν ο ιδιοκτήτης του μισθωμένου καταστήματος του κάνει έξωση ή του ζητάει ανανέωση της μίσθωσης με δυσμενείς όρους αναπροσαρμογής μισθώματος; Τι θα κάνει π.χ. ένας επιχειρηματίας όταν κάποιος υπάλληλος του στρέφεται εναντίον του για εργασιακά θέματα (υπερωρίες – άδειες – επιδόματα) ή από εργατικό ατύχημα;

Τι θα κάνει π.χ. ένας  επαγγελματίας όταν από ευθύνη τρίτου υποστεί ζημιές το κατάστημα, ο εξοπλισμός του, τα εμπορεύματα του; Τι θα κάνει π.χ. ένα επαγγελματίας όταν αντιμετωπίζει προβλήματα με το ασφαλιστικό του ταμείο κοινωνικής ασφάλισης ή περίθαλψης; Τι θα κάνει π.χ. ένα επιχειρηματίας που φρόντισε να ασφαλίσει την επιχείρησή του από φωτιά, αλλά η ασφαλιστική του εταιρία στην δύσκολη στιγμή δεν ανταποκρίνεται στα συμφωνηθέντα;

Τι θα κάνει, τέλος, ένα καταστηματάρχης που παίρνει μια κλήση και βρίσκεται κατηγορούμενος σε ποινικό δικαστήριο για εξ αμελείας αδικήματα της δραστηριότητάς του; Η απάντηση σε όλα αυτά τα καθημερινά ερωτήματα είναι ότι θα τρέξει στο δικηγόρου του. Το ίδιο θα κάνει και όταν ένα τιμολόγιό του μένει απλήρωτο, μια επιταγή ή συναλλαγματική που πήρε δεν εισπράχθηκε κ.ο.κ. 

Το ίδιο λέμε κι εμείς. Με τη διαφορά πώς τώρα το δικηγόρο τον πληρώνει η Arag σύμφωνα με τους όρους ασφάλισης. Αυτή είναι η ασφάλιση της Νομικής Προστασίας και η ARAG με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα που την διακρίνει εγγυάται την εξυπηρέτησή του πελάτη.

EFG Eurolife Aσφαλιστική

Η ΕFG Eurolife Ασφαλιστική, ανήκει στον όμιλο Εurobank EFG και μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες στην ελληνική αγορά.  Τα προϊόντα της χαρακτηρίζονται από το σύγχρονο σχεδιασμό τους και καλύπτουν πλήρως  τις ανάγκες κάθε ανθρώπου για τη δημιουργία κεφαλαίου σύνταξης, την προστασία της ζωής του, της περιουσίας του, της επιχείρησής του καθώς και την κάλυψη εξόδων που αφορούν την υγεία του.

Τα  προγράμματα της EFG Eurolife Aσφαλιστικής  διατίθενται και  από τα καταστήματα Eurobank καθώς και από επιλεγμένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα.
.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ BUSINESS

Η EFG Eurolife Ασφαλιστική διαθέτει σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές εξειδικευμένα προγράμματα για Ελεύθερους Επαγγελματίες, για Μικρές Επιχειρήσεις και Εμπόρους Καταστημάτων, για ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων και άλλες ειδικότητες.

Επιλέγοντας μέσα από μια πλήρη σειρά ασφαλιστικών προγραμμάτων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ασφαλίσουν:

• Το κτίριο, τον πάγιο εξοπλισμό και τα εμπορεύματα, για ζημιές που μπορεί να προκληθούν από φωτιά, πλημμύρα, κλοπή, ζημιογόνα γεγονότα, κακόβουλες ενέργειες κ.λ.π. Επιπλέον, παρέχεται προαιρετική δυνατότητα κάλυψης σεισμού.
• Πελάτες, συνεργάτες ή οποιονδήποτε τρίτο που έχει πρόσβαση στο χώρο εργασίας για τυχόν ατυχήματα (αστική ευθύνη).

Ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις για μεγάλες επιχειρήσεις
 
Επιπλέον, η EFG Eurolife Ασφαλιστική διατηρεί σημαντική τεχνογνωσία στην ασφάλιση μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει ορισμένους από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ομίλους επιχειρήσεων. Η EFG Eurolife Ασφαλιστική δίνει τη δυνατότητα σε μεγάλες επιχειρήσεις να προστατεύσουν το ενεργητικό, τα αποτελέσματα και το προσωπικό τους. Μέσα από έναν ολοκληρωμένο και αξιόπιστο μηχανισμό ασφάλισης, μπορεί να «μεταφερθεί» στην εταιρεία ο κίνδυνος απρόβλεπτης ζημιάς ή απώλειας κερδών ώστε ο ασφαλισμένος να επικεντρωθεί στη στρατηγική του ανάπτυξη.