Οι στόχοι του Μ. Χατζηδημητρίου για τη MetLife Alico

Συνάντηση γνωριμίας με τους ανθρώπους της «πρώτης γραμμής» στο δίκτυο πωλήσεων της MetLife Alico στην Ελλάδα είχε, προ ημέρων, ο νέος επικεφαλής του ομίλου στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη, κ. Μιχάλης Χατζηδημητρίου.
 
Επρόκειτο για μια συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Χατζηδημητρίου έδωσε  το στίγμα του για τη στρατηγική του ομίλου, τόσο στη χώρα μας όσο και στις περιοχές τις οποίες εποπτεύει, δηλαδή τις αγορές της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά και να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς των συνεργατών του, οι οποίοι καλούνται να κρατήσουν αλώβητη την εταιρεία έναντι της κρίσης.
 
Κατά τον ίδιο, στις προτεραιότητες του ομίλου είναι τα μερίδια αγοράς, ώστε η εταιρεία να παραμείνει leader στον κλάδο Ζωής και σε ότι αφορά την Ελλάδα στον τομέα των ομαδικών ασφαλίσεων και των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.
 
Οι τοποθετήσεις του κ. Χατζηδημητρίου μόνο τυχαίες δεν ήταν αν αναλογιστεί κανείς ότι, πολύ πρόσφατα, η MetLife ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Aviva plc για την εξαγορά εταιρειών Ζωής στην Τσεχία και την Ουγγαρία και Ζωής και Συντάξεων στη Ρουμανία.
 
Πληροφορίες του iw αναφέρουν επίσης ότι, η στρατηγική του ομίλου απασχόλησε τον κ. Χατζηδημητρίου και κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεργασίας που είχε στην Αθήνα με τον ο κ. Michel Khalaf, Πρόεδρο της Περιφέρειας Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής του MetLife.
 
Τέλος, πηγές επισημαίνουν ότι το διάστημα αυτό ο κ. Χατζηδημητρίου οργανώνει με ταχύτατους ρυθμούς το μηχανισμό της MetLife Alico σε δεύτερο επίπεδο (second level), ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος κατά τη μετάβαση της ηγεσίας από τον κ. Βασιλείου στον ίδιο.