Σε σταθερή πορεία η κερδοφορία της Μινέττα

Με κέρδη 6,4 εκατ. ευρώ έκλεισε την προηγούμενη οικονομική χρήση η Ευρωπαϊκή Ένωση Ασφάλειες Μινέττας, επιτυγχάνοντας σταθεροποίηση της κερδοφορίας παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι μετά τον συμψηφισμό ζημιών προηγούμενων χρήσεων ύψους 4,7 εκατ. ευρώ η επανακεφαλαιοποίηση των κερδών του 2011, θεωρακίζοντας την κεφαλαιακή βάση της εταιρείας, που διαμορφώνεται στα 38 εκατ. ευρώ. 

Ενισχυμένα κατά 12 εκατ. ευρώ είναι και τα αποθέματα της εταιρείας, το ύψος των οποίων διαμορφώθηκε στο τέλος του 2011, στα 126 εκατ. ευρώ από 114 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ το ύψος των επενδύσεων ανήλθε στα 84 εκατ. ευρώ.

Στη σύνθεση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου κυριαρχούν τα ρευστά διαθέσιμα με τη μορφή καταθέσεων ύψους 60 εκατ. ευρώ, με συνέπεια η εταιρεία να μην αντιμετωπίζει τον κίνδυνο από την απομείωση των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Αντίστοιχα μικρή είναι η έκθεση σε μετοχές, το ύψος των οποίων στο σύνολο του επενδυτικού χαρτοφυλακίου δεν ξεπερνά το 0,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις στην ακίνητη περιουσία ανέρχονται σε 21 εκατ. ευρώ. 

Η παραγωγή του 2011 εμφανίζεται μειωμένη κατά 4% και διαμορφώνεται στα 122 εκατ. ευρώ, επηρεασμένη κυρίως από τη μείωση του στόλου του αυτοκινήτου, που διαμορφώθηκε στα 287.000 οχήματα