Επικεφαλής στην Ανατολική & Νότια Ευρώπη για τη MelLife ο κ. Χατζηδημητρίου

Στην δημιουργία τεσσάρων διακριτών γεωγραφικών περιοχών στην Περιφέρεια Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής προχώρησε η MetLife. H κίνηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια ευρύτερης εσωτερικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας, η οποία στοχεύει στην επίτευξη ακόμη μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας και ευελιξίας, καθώς τα τελευταία χρόνια η MetLife έχει επεκτείνει σημαντικά την παρουσία της σε όλον τον κόσμο. Σήμερα η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες, κατέχοντας ηγετική θέση στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας, της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας, του Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής.

Στα πλαίσια αυτά, όπως ανακοίνωσε ο κ. Michel Khalaf, Πρόεδρος της Περιφέρειας Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της MetLife, δημιουργούνται 4 γεωγραφικές περιοχές: η Ανατολική & Νότια Ευρώπη, η Κεντρική Ευρώπη, η Δυτική Ευρώπη και η Μέση Ανατολή.

H Ανατολική & Νότια Ευρώπη υπό την ηγεσία του κ. Μιχάλη Χατζηδημητρίου, απαρτίζεται από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Ρωσία και την Ουκρανία. Ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου έχει μακρά εμπειρία 30 ετών στον χώρο των Ασφαλειών Ζωής, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει αναλάβει σειρά ηγετικών θέσεων σε διεθνές επίπεδο για την Εταιρία.

Οσον αφορά στις υπόλοιπες γεωγραφικές περιοχές, η Κεντρική Ευρώπη αποτελείται από την Πολωνία, την Σλοβακία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία και τη Λετονία, υπό την ηγεσία του κ. Eric Clurfain. Η περιοχή της Δυτικής Ευρώπης, της οποίας θα ηγείται ο κ. Graham Cox, περιλαμβάνει την Μ. Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και το Βέλγιο. Τέλος, η Μέση Ανατολή αποτελείται από την Αίγυπτο, την Τουρκία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Ε.Π.Α.,  τις χώρες του Κόλπου και την Σαουδική Αραβία, υπό την ηγεσία του κ. Julio Garcia-Villalon.

Σε μήνυμά του προς το Προσωπικό και το Δίκτυο Πωλήσεων της Εταιρίας στις χώρες της Ανατολικής & Νότιας Ευρώπης, ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Γνωρίζοντας τη σημασία της Ανατολικής & Νότιας Ευρώπης για την MetLife, αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή για την εμπιστοσύνη της εταιρείας.

Ως μέλος της ομάδας των στελεχών που βοήθησαν στην εγκαθίδρυση ορισμένων από τις εταιρίες που ανήκουν στην περιοχή μας, αλλά και μέσα από την συνεχή υποστήριξη όλων των χωρών μας, παρακολούθησα την ανάπτυξή τους σε επιχειρήσεις που στηρίζονται σε γερές βάσεις. Οι εταιρίες αυτές αποτελούνται από σοβαρούς επαγγελματίες και έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της Εταιρίας συνολικά, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο στις ασφάλειες Ζωής στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Αποτελεί προνόμιο το γεγονός ότι θα συνεργάζομαι με επαγγελματίες τόσο υψηλού επιπέδου.
Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά για τα οποία πρέπει όλοι να είστε υπερήφανοι, ενώ ασφαλώς υπάρχουν ακόμη περισσότερα που πρέπει να γίνουν.

Στον σημερινό κόσμο που χαρακτηρίζεται από συνεχείς προκλήσεις, έχουμε πολυάριθμα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. H MetLife διαθέτει την ισχύ, την εμπειρία, τα μέσα και την αποφασιστικότητα έτσι ώστε να προσφέρει ύψιστης ποιότητας ασφαλιστικό έργο. Για τον λόγο αυτό, αποτελεί καθήκον μας να αξιοποιήσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο αυτά τα πλεονεκτήματα σε μια αγορά που έχει μεγάλη ανάγκη από τις κορυφαίου επιπέδου υπηρεσίες μας”.

Βιογραφικό του κ. Μ. Χατζηδημητρίου

Ο κ. Μιχάλης Χατζηδημητρίου, έχει μακρά εμπειρία 30 ετών στον χώρο των Ασφαλειών Ζωής έχοντας αναλάβει έναν μεγάλο αριθμό ηγετικών θέσεων σε διεθνές επίπεδο για την εταιρεία. Ξεκίνησε στην Alico έχοντας την ευθύνη του Τμήματος Εκπαίδευσης ενώ αργότερα ηγήθηκε του Δικτύου Γραφείων Πωλήσεων στην Ελλάδα. Όταν η εταιρία αποφάσισε να επεκταθεί στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ορίστηκε Επικεφαλής του Δικτύου Γραφείων Πωλήσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης, υπεύθυνος για την ίδρυση και τη διαχείριση των αντίστοιχων Δικτύων στις χώρες αυτές. Ταυτόχρονα, ως “Country Champion” είχε υπό την ευθύνη του έναν αριθμό χωρών, παρέχοντας υποστήριξη στο σύνολο των δραστηριοτήτων τους.

Το 2004 ορίστηκε Επικεφαλής του Δικτύου Γραφείων Πωλήσεων της Alico Παγκοσμίως, εκτός Ιαπωνίας, και σύντομα οι αρμοδιότητές του επεκτάθηκαν και στο Δίκτυο Ανεξάρτητων Γραφείων Πωλήσεων. Έχει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία όσον αφορά στην ίδρυση και διαχείριση Δικτύων Γραφείων Πωλήσεων, ενώ η θέση του ως Country Champion του έχει προσφέρει ευρεία εμπειρία στην διαχείριση του συνόλου των δραστηριοτήτων της Ασφαλιστικής εταιρίας.

Πριν αναλάβει τα σημερινά του καθήκοντα, ο κ. Μιχάλης Χατζηδημητρίου ήταν επικεφαλής του Δικτύου Γραφείων Πωλήσεων της MetLife παγκοσμίως. Από τη θέση αυτή, οι αρμοδιότητές του περιελάμβαναν το Αποκλειστικό και Ανεξάρτητο Δίκτυο Γραφείων Πωλήσεων για το σύνολο της MetLife, εκτός Ιαπωνίας.

Ο κ. Χατζηδημητρίου είναι πτυχιούχος Οικονομικών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.