Κέρδη για το ευρώ υπό την προσδοκία συμφωνίας στην Ελλάδα

Νέο κύμα αισιοδοξίας διοχετεύτηκε στο ευρώ με το ενιαίο νόμισμα να υπεραποδίδει υπό τις προσδοκίες ότι επίκειται ελληνική συμφωνία. Επίσης, το ευρώ έλαβε ώθηση από δημοσίευμα της WSJ που θέλει την ΕΚΤ να εξετάζει παραχωρήσεις αναφορικά με τα ελληνικά ομόλογα.

Η διάσπαση του EUR/USD πάνω από τα υψηλά του 1,3235 τερματίζει μια περίοδο σταθεροποίησης, ανοίγοντας το δρόμο για επέκταση της ανόδου προς τον ΚΜΟ 100 ημερών περίπου στα μέσα της περιοχής του 1,3300. Το γεν αποδυναμώθηκε έναντι των βασικών νομισμάτων, περιορίζοντας την πιθανότητα να δοκιμάσει εκ νέου τα ιστορικά υψηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου από τον Οκτώβρη. Το EUR/CHF απομακρύνθηκε από το κατώτατο όριο του 1,2000 μετά τις δηλώσεις του Jordan της SNB που επιβεβαίωσε τη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας να υπερασπιστεί αυτό το επίπεδο για την ισοτιμία.

Σήμερα ξεκινάει η διήμερη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας και αν και τα επιτόκια αναμένονται αμετάβλητα, η γενική εκτίμηση είναι ότι θα ανακοινώσει επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων κατά 50 δισ. στερλίνες στα 325 δισ. στερλίνες. Το σημερινό οικονομικό ημερολόγιο δεν περιλαμβάνει σημαντικές ανακοινώσεις και επομένως η προσοχή στρέφεται στις εξελίξεις στην Ελλάδα και τις μετοχές παγκοσμίως, οι οποίες, κατά την άποψή μας, βρίσκονται στα πρόθυρα profit taking καθώς κινούνται σε υπεραγορασμένο τεχνικά επίπεδο.