ΠΟΑΔ: Καμία συνεργασία με εταιρείες που δε σέβονται τα δίκτυα τους

Το Σάββατο 21/01/2012 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση των πρωτοβαθμίων σωματείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ομοσπονδία τα θέματα της Συνέλευσης ήταν η συμπλήρωση των κενών θέσεων της Εξελεγκτικής Επιτροπής, η δημιουργία, όπως ορίζει το τροποποιημένο καταστατικό, τριμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου και η συνολική εξέταση της κατάστασης της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, όπως διαμορφώνεται εντός της οικονομικής κρίσης και κάτω από το πρίσμα των επιχειρούμενων αλλαγών από την Εποπτική Αρχή (Τράπεζα της Ελλάδος) και τις αποφάσεις των Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Οι θέσεις των Σωματείων στα πλέον επίμαχα θέματα όπως ομόφωνα διαμορφώθηκαν έχουν ως εξής:

1. Καμία συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρείες που προωθούν DIRECT και μέσω internet πωλήσεις – ή που δεν σέβονται τα δίκτυά τους και τα ανταγωνίζονται αθέμιτα. 

2. Τα ασφαλιστήρια / ανανεωτήρια να παραμένουν στη διάθεση των Διαμεσολαβητών, πριν επιστραφούν στις ασφαλιστικές εταιρείες για ακύρωση, 60 ημέρες από την ημερομηνία έναρξης ή έκδοσης όποια από τις δύο είναι μεταγενέστερη, πρακτική που
ακολουθείται και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

3. Παραπομπή στην Τράπεζα της Ελλάδος των περιπτώσεων παραβίασης εκ μέρους Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών του Κώδικα Δεοντολογίας μέσω εκπτώσεων ή άλλων ωφελημάτων προς τους πελάτες.