Προσεγγίζει κρίσιμη αντίσταση το ευρώ

Τα νομίσματα διατηρούν τη στήριξή τους στα χαμηλά, ενώ το ευρώ έχει περιθώρια να προσεγγίσει και να δοκιμάσει τον ΚΜΟ 100 ημερών στο 1,3355 έναντι του δολαρίου. Το κρίσιμο επίπεδο τις επόμενες ημέρες είναι το 1,3235 και μια διάσπαση προς τα επάνω θα μπορούσε να επιταχύνει την άνοδο. Προς το παρόν, αναμένουμε πρόσθετες πληροφορίες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας του ελληνικού PSI και μια επίσημη συμφωνία θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη για την ώθηση της ισοτιμίας EURUSD προς το 1,3355. Άλλοι σημαντικοί παράγοντες είναι η κατάθεση του προέδρου της Fed, Ben Bernanke καθώς και η μεταβολή των θέσεων απασχόλησης στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Τα commodity currencies εξακολουθούν να υπεραποδίδουν με το δολάριο Αυστραλίας να ενισχύεται στο 1,0750 μετά και τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία εμπορίου που ανακοινώθηκαν σήμερα. Οι επενδυτές παρέκαμψαν τα λιγότερο ενθαρρυντικά στοιχεία από τις οικοδομικές άδειες και εξακολουθούν να αγοράζουν το νόμισμα. 

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η ισοτιμία EUR/CHF που διαπραγματεύεται πάνω από το κρίσιμο όριο του 1,2000 που έχει θέσει η SNB καθώς και το USD/JPY που απειλεί να δοκιμάσει τα ιστορικά χαμηλά του Οκτωβρίου στο 75,55. 

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας προειδοποίησε ότι θα ληφθούν μέτρα και ότι θα ληφθούν υπόψη οι κερδοσκοπικές κινήσεις στο γεν. Αν και υπάρχει το ρίσκο διάσπασης των ιστορικών χαμηλών επιπέδων, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τις προειδοποιήσεις των αξιωματούχων της χώρας και να αναζητήσουμε ευκαιρίες αγοράς του USD/JPY καθώς το ενδεχόμενο υποχώρησης από αυτά τα επίπεδα είναι περιορισμένο.