Σε πτώση το 2011 η ασφαλιστική αγορά

Αρνητικά αποτελέσματα για την ασφαλιστική αγορά δείχνουν τα  στοιχεία για το έτος που πέρασε. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις πρώτες διαπιστώσεις στις οποίες καταλήγει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για το 2011 και την εξέλιξη της παραγωγής ασφαλίστρων έναντι του 2010.

Πληροφορίες του iw αναφέρουν ότι, η περυσινή χρονιά έκλεισε με όλους τους βασικούς παραγωγικούς δείκτες να κινούνται πτωτικά. Ειδικότερα:

-          Το σύνολο των εσόδων του κλάδου από τις ασφαλιστικές εργασίες μειώθηκε πέρυσι κατά 6,8% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο 12μηνο.

-          Στις ασφαλίσεις Ζωής η πτώση ήταν σημαντική, αφού διαμορφώθηκε στο 7,7%, κυρίως λόγω της έκτασης που έλαβαν οι ακυρώσεις.

-          Πτωτικά έκλεισαν και οι ασφαλίσεις Ζημιών, όπου οι απώλειες έφθασαν στο 6,2%, με την Αστική Ευθύνη Οχημάτων να καταγράφει πτώση της τάξης του 3,5% και τους Λοιπούς Κλάδους κατά Ζημιών να μετρούν απώλειες 9,1%.

Τα ανωτέρω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της Ένωσης που βασίσθηκε στα παραγωγικά δεδομένα 60 ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες συγκεντρώνουν το 96,1% του συνόλου της παραγωγής. Από αυτές οι 22 δραστηριοποιούνται στον κλάδο Ζωής με μερίδιο 99% και οι υπόλοιπες 49 στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών με μερίδιο 94,2%.