Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η ασφαλιστική απάτη διεθνώς

Μεγάλη έκταση παίρνουν τα φαινόμενα ασφαλιστικής απάτης διεθνώς, που εμφανίζονται με διαφορετικές μορφές, από το λεγόμενο crash-for-cash έως και τα πλαστά συμβόλαια εταιρειών. Σε όλο τον κόσμο εξαρθρώνονται κυκλώματα που στήνουν μικρές ή μεγάλες απάτες εις βάρος των ασφαλιστικών εταιρειών και των ασφαλισμένων. 

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε στην Αγγλία κύκλωμα που δρούσε στο Μάντσεστερ και πουλούσε ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου σε νεαρούς οδηγούς, χρησιμοποιώντας παράνομα τη φίρμα μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας.

Ο επικεφαλής του τμήματος απάτης της εταιρείας, εις βάρος της οποίας δρούσε το κύκλωμα πλαστών συμβολαίων, δήλωσε πως η επιχείρηση αποκάλυψης της απάτης είχε ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες και δε θα είχε αυτή την εξέλιξη χωρίς την πολύτιμη βοήθεια από το Insurance Fraud Enforcement Department

Από την πλευρά του το IFED μέσω του ειδικού ερευνητή του, κ. Sibley Kate, επισήμανε πως«το Insurance Fraud Enforcement Department έχει δεσμευτεί ότι θα συνεργάζεται με τις ασφαλιστικές εταιρείες, όπως έγινε και στην προκειμένη περίπτωση, προκειμένου να αντιμετωπίζει υποθέσεις απάτης σε όλη την Αγγλία. Η έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης και οι συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν δείχνουν ότι με τη συνεργασία ασφαλιστικών εταιρειών και αρχών μπορούμε να έχουμε άμεσο αποτέλεσμα».