Interamerican: «Όλοι μαζί Πρωταγωνιστές»

Εκδήλωση ανάδειξης και επιβράβευσης της καθοριστικής συμβολής των ανθρώπων της στα πολύ καλά αποτελέσματά της κατά το 2011 οργάνωσε πρόσφατα η Interamerican. Η συνισταμένη δύναμη των καναλιών διανομής, σε εφαρμογή της πελατοκεντρικής πολιτικής της εταιρείας που επιζητεί να βρίσκεται με κάθε τρόπο σε κάθε αγορά, όπως θα ήθελε ο κάθε ασφαλιζόμενος, απέδωσε 47,8% πάνω από τον στόχο έτους σε νέα παραγωγή κλάδων ζωής, υγείας και ομαδικών ασφαλίσεων συνολικά, ενώ στους κλάδους γενικών ασφαλίσεων και βοήθειας τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα υπερέβησαν τον στόχο κατά 5,7%.

Στην εκδήλωση, υπό τον τίτλο «Όλοι μαζί Πρωταγωνιστές» εκφράστηκε η εταιρική συνοχή, η υπερηφάνεια και δέσμευση όλων όσοι εργάζονται στην Interamerican για να έχει η εταιρεία τον ηγετικό ρόλο που διεκδικεί και στην επόμενη ημέρα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Για πρώτη φορά συναντήθηκαν συνεργάτες του εταιρικού δικτύου πωλήσεων, συνεργαζόμενοι πράκτορες και μεσίτες, εκπρόσωποι των συνεργαζομένων τραπεζών, διοικητικοί των απευθείας πωλήσεων και πλήθος διοικητικών στελεχών και εργαζομένων – συνολικά, περισσότερα από 1.500 άτομα.

Ο Γιώργος Κώτσαλος, διευθύνων σύμβουλος της Interamerican, επεσήμανε κατά τον χαιρετισμό του τα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που δίνουν προβάδισμα στην εταιρεία και τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει δημιουργικά, κινούμενη αντίθετα στο ρεύμα, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο ύφεσης που διέρχεται η αγορά και ευρύτερα η οικονομία. Ο κ. Κώτσαλος αναφέρθηκε στον απόλυτο εκσυγχρονισμό της εταιρικής διακυβέρνησης, στην ευθυγράμμιση των λειτουργιών της διανομής με την κερδοφορία, στις καινοτομίες και πρωτοποριακές πρακτικές που έχουν εισαχθεί με τις εφαρμογές σύγχρονης τεχνολογίας με αποτέλεσμα την αμεσότερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πελατών, στις μοναδικές υποδομές στην υγεία και στη βοήθεια και στην ανάδειξη και υποστήριξη των ανθρωπίνων πόρων – τομείς στους οποίους η Interamerican έχει επενδύσει έως σήμερα συνολικά ποσά που δεν έχουν επενδυθεί από άλλη εταιρεία της αγοράς. Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος υπογράμμισε τη σταθερή υποστήριξη που παρέχει στην εταιρεία ο μητρικός όμιλος ACHMEA, που συμπεριλαμβάνει σταθερά την Interamerican στην «πρώτη γραμμή» των θυγατρικών εκτός Ολλανδίας.

Ο Γιώργος Μαυρέλης, γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στην υψηλή εμπορική αποδοτικότητα, στη συνεχή βελτίωση του συστήματος τιμολόγησης και διαχείρισης χαρτοφυλακίου και στην ισόρροπη ανάπτυξη της διανομής με όλα τα κανάλια, σε εύρος συνεργασιών μοναδικό για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. «Θέλουμε το 2012 να είμαστε η πρώτη εταιρεία στους κλάδους υγείας  και γενικών ασφαλίσεων» επεσήμανε ο ομιλητής, τονίζοντας ότι η Interamerican στο σημερινό ταραγμένο περιβάλλον είναι, όσο λίγες επιχειρήσεις, «μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος».

Οι τιμητικές διακρίσεις που ακολούθησαν περιλάμβαναν βραβεύσεις για ανθρώπους όλων των δικτύων διανομής, σε όλους τους κλάδους παραγωγής.