7+1 χρήσιμες πληροφορίες για τα αποταμιευτικά προγράμματα

Με τη συνταξιοδότηση, ξεκινάει μια νέα εποχή όπου αφήνουμε πίσω τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις και διαμορφώνουμε έναν νέο τρόπο ζωής με περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εμάς. Μουσική, ταξίδια, δραστηριότητες, περισσότερος χρόνος με την οικογένεια και τους φίλους.. γεμίζουν πλέον την καθημερινότητά μας με ευχάριστο τρόπο. Είναι η ευκαιρία που έχουμε να κάνουμε όσα δεν είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου στο παρελθόν, με την προϋπόθεση όμως να μπορούμε να είμαστε καλά και από οικονομικής πλευράς.

Από εμάς εξαρτάται πώς θα επιλέξουμε να ζήσουμε όταν σταματήσουμε να εργαζόμαστε.

Το πρώτο  βήμα που οφείλουμε – απέναντι στον εαυτό μας να κάνουμε – είναι να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε το βιοτικό επίπεδο που θέλουμε όταν έρθει εκείνη η ώρα. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Συμπληρώνοντας τη σύνταξη της πολιτείας με ένα αποταμιευτικό/συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που θα αυξήσει το εισόδημά μας σημαντικά, έως και το επίπεδο που ήταν την περίοδο που εργαζόμασταν.

Πότε ξεκινάμε ένα αποταμιευτικό/συνταξιοδοτικό πρόγραμμα;

Τα αποταμιευτικά/συνταξιοδοτικά προγράμματα ξεκινούν από την ηλικία των 18 ετών. Όσο νωρίτερα ξεκινήσουμε ένα αποταμιευτικό/συνταξιοδοτικό πρόγραμμα τόσο καλύτερα θα είναι για εμάς, καθώς τόσο μικρότερο θα είναι το ποσό που θα χρειαστεί να αποταμιεύουμε κάθε έτος για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ένας «κουμπαράς» που όσο προσθέτουμε κεφάλαια τόσο αυξάνουμε το ποσό που θα λάβουμε στη λήξη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Για ποιους λόγους κάνουμε αποταμιευτικά/συνταξιοδοτικά προγράμματα;

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες. Κάποιοι άνθρωποι αποταμιεύουν για να έχουν μια άνετη ζωή μετά τη συνταξιοδότηση, για παράδειγμα, ταξιδεύοντας ή κάνοντας δραστηριότητες κ.ο.κ. και κάποιοι άλλοι για να στηρίξουν τα παιδιά τους, καλύπτοντας τις σπουδές τους ή τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Όποια και αν είναι η ανάγκη κάθε ανθρώπου, η διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου και η οικονομική ανεξαρτησία που προσφέρουν τα αποταμιευτικά/συνταξιοδοτικά προγράμματα εξασφαλίζουν τη σιγουριά που χρειαζόμαστε για το μέλλον μας.

Πώς ένα αποταμιευτικό/συνταξιοδοτικό πρόγραμμα μας αποδίδει τα χρήματά μας;

Όταν έρθει η ώρα της συνταξιοδότησης ή λήξης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, η ασφαλιστική εταιρεία μας ανάλογα με το τι έχουμε προσυμφωνήσει, είτε μας παρέχει τμηματικά σε μορφή μηνιαίας σύνταξης τα χρήματα που δικαιούμαστε είτε μας καταθέτει εφάπαξ το κεφάλαιο που έχει συγκεντρωθεί.

Πώς καταβάλλουμε τα ασφάλιστρα;

Με τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες ή ετήσιες καταβολές μπορούμε σε σταθερή βάση και για όλη τη διάρκεια του ασφαλιστηρίου συμβολαίου να χρηματοδοτούμε τον «κουμπαρά» μας. Υπάρχουν, επίσης, κατά περίπτωση και ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία και οι επιλογές των έκτακτων καταβολών, σε περίπτωση που θέλουμε να αποταμιεύσουμε έσοδα από μη προγραμματισμένες ενέργειες.

Περισσότερα στο ergo blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*