Θ. Κοκκάλας: «Πατάμε γερά στο έδαφος»

Μήνυμα βεβαιότητας για τις δραστηριότητες της ERGO στην Ελλάδα αλλά και την εξέλιξη της ασφαλιστικής αγοράς έστειλε ο CEO της ERGO Ελλάδος κ. Θεόδωρος Κοκκάλας κατά την διάρκεια εκδήλωσης της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αύξηση των συμβολαίων που ανέρχονται σε περίπου 400 χιλιάδες, στην αύξηση του προσωπικού, στα ίδια κεφάλαια και την σημασία τους στην φερεγγυότητα της εταιρείας, στα 50 εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν το 2011 και άλλα αριθμητικά στοιχεία και δείκτες που αποτυπώνουν την ισχυρή παρουσία της εταιρείας η οποία όπως είπε «δεν πουλά μόνο ασφαλιστήρια αλλά πραγματικές ασφαλιστικές υπηρεσίες». 

Ωστόσο, ο κ. Κοκκάλας δε στάθηκε μόνο σε αυτά και την απολογιστική πλευρά του περασμένου έτους. Αντίθετα προχώρησε σε μια ουσιαστική τοποθέτηση για την ασφαλιστική αγορά και το μέλλον της ERGO, τονίζοντας «ότι η αλλαγή περιβάλλοντος που συντελείται στην οικονομία δεν πρέπει να φοβίζει –τους συνεργάτες – αλλά απαιτεί προσαρμογή» δίνοντας έτσι στους παρευρισκόμενους στίγμα αισιοδοξίας και ταυτόχρονα σήμα εκκίνησης για μια νέα εποχή στην οποία επιβάλλεται να αναπροσδιοριστούν τα όσα συμβαίνουν.

Ειδικά για την ERGO ανάφερε εμφατικά ότι «είμαστε εταιρεία που συνδιαμορφώνει την αγορά, συμπληρώνοντας ότι «όλα αυτά τα χρόνια το περιβάλλον καλούσε να παραδοθούμε στο προσωρινό, το ψεύτικο, το απατηλό. Όμως για την ERGO δεν υπήρχε καμία άλλη επιλογή από το να λεει την αλήθεια και να επιμένει σε αυτή με αποτέλεσμα σήμερα να δικαιώνονται οι συνεργάτες που μας εμπιστεύθηκαν καθώς κινούμαστε επίμονα και με πίστη σε αρχές και με ειλικρινή προσπάθεια που αντέχει στο χρόνο».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κοκκάλας συνόψισε την σκέψη του λέγοντας «πατάμε γερά στο έδαφος σε περίοδο κρίσης που ανοίγονται προοπτικές», δηλώνοντας την ετοιμότητα της εταιρείας του να αξιοποιήσει τις δυνάμεις που μέσα από μια σταθερή πορεία και επιλογές έχει αποκτήσει.