Στο Λονδίνο μεταφέρει το «αρχηγείο» της η Aon Corp.

Τα κεντρικά της γραφεία μεταφέρει από το Σικάγο στο Λονδίνο η Aon Corp. με στόχο αφενός να ενισχύσει τη συμμετοχή της στις αναδυόμενες αγορές και αφετέρου να επωφεληθεί από το ευνοϊκό φορολογικό σύστημα, όπως αναφέρουν αναλυτές σε δημοσίευμα του Business Insurance. 

Αυτό που τώρα μένει, μετά από την ανακοίνωση της μεταφοράς της έδρας της την εβδομάδα που πέρασε, είναι να συμφωνήσουν και οι μέτοχοι της για την κίνηση αυτή. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος πάντως της Aon, κ. Greg Case, δήλωσε ότι πρόκειται για «άλλο ένα βήμα στο στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας, προκειμένου η Aon να επεκταθεί διεθνώς. Η αγορά του Λονδίνου θα βοηθήσει την εταιρεία να αυξήσει τις δραστηριότητες της στις αναδυόμενες αγορές». Η κίνηση αυτή δεν αφορά μόνο στο Λονδίνο, αλλά και στην πρόσβαση στην παγκόσμια κοινότητα και αγορά, πρόσθεσε.    

Πολλοί πελάτες της Aon στις αναδυόμενες αγορές αναζητούν κάλυψη στον τομέα των “specialty risks” και η αγορά του Λονδίνου διαθέτει ικανότητα και εμπειρία σε αυτό τον τομέα.

Ωστόσο, ο κ. Case αν και θα μεταφέρει περίπου 20 μέλη από το προσωπικό και το 50% της εκτελεστικής επιτροπής, θα διατηρήσει τα γραφεία της εταιρείας στο Σικάγο. Στα κεντρικά γραφεία του Λονδίνου θα μεταφερθούν μεταξύ άλλων και οι κ.κ. Steve McGill, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aon Risk Solutions,  Christa Davis, επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών και Peter Lieb, Executive VP and General Counsel. Η εταιρεία ήδη διαθέτει μία σημαντική μονάδα στο Λονδίνο, όπου εργάζεται περίπου το 10% του προσωπικού της που συνολικά ανέρχεται στα 60.000 μέλη. 

Σύμφωνα με την Aon δε θα υπάρξει μείωση προσωπικού. Αντίθετα, η εταιρεία σχεδιάζει να μεταφέρει 750 επιτελικά στελέχη στο Σικάγο από τις Η.Π.Α. και να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας. «Θα δημιουργούμε όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, όσο η επιχείρησή μας συνεχίζει να μεγαλώνει», δήλωσε ο κ. Case.

Το νέο προσωπικό θα επικεντρωθεί κυρίως στη λειτουργία του τμήματος Προσωπικού και οι περιοχές από τις οποίες θα γίνεις οι περισσότερες προσλήψεις θα είναι οι Florida, Illinois, North Carolina και Texas.