Καινοτόμο προϊόν ασφαλίζει το “download” επί πληρωμή

Το ασφαλιστικό πρακτορείο i-Digital Insurance σε συνεργασία με το ασφαλιστικό γραφείο των Lloyd’s, Jubilee λανσάρουν στην αγορά ένα νέο ασφαλιστικό προϊόν, που  καλύπτει τα δεδομένα, τα οποία «κατεβάζουν» επί πληρωμή σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές οι χρήστες τους.

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο παρέχει προστασία στους χρήστες που «κατεβάζουν» προγράμματα για μη αναστρέψιμη απώλεια ψηφιακών δεδομένων από φωτιά, κλοπή, φθορά – καταστροφή της συσκευής λόγω ατυχήματος ή βλάβης. 

Το καινούριο αυτό πρόγραμμα πρόκειται να διατεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ως ξεχωριστό πακέτο ή και ως πρόσθετη παροχή ασφάλισης κινητών ή ηλεκτρονικών συσκευών σε προγράμματα ασφάλισης κατοικιών.  

Η I-Digital σκοπεύει να διανείμει την εν λόγω ασφαλιστική κάλυψη για λογαριασμό της Jubilee. Ωστόσο, το προϊόν για τα «downloads» θα εμπλουτίσει και τα προϊόντα λιανικής των μεσιτών και των πρακτόρων ασφαλίσεων, ενώ έχει ήδη διατεθεί και μέσω διαδικτύου. 

Σύμφωνα με έρευνα της i-Digital το 60% των ασφαλιστηρίων συμβολαίων για κατοικίες δεν παρέχει καμία ασφάλιση για το περιεχόμενο που κάνουν download οι χρήστες τους. Ακόμα όμως και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που περιλαμβάνουν κάποιες σχετικές καλύψεις περιορίζονται μόνο στην απώλεια ψηφιακών δεδομένων λόγω κλοπής που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι, αποκλείοντας από την ασφάλιση τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, καθώς και την απώλεια δεδομένων σε περίπτωση που συμβεί βλάβη στη συσκευή κατά τη διάρκεια ταξιδιού ή υποστεί ξαφνικά βλάβη.  

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της i-Digital, κ. James Houlder,  δήλωσε ότι «ασφαλιστικός κλάδος έχει σαφή ρόλο να διαδραματίσει στο συγκεκριμένο πεδίο και οι καταναλωτές περιμένουν από την ιδιωτική ασφάλιση να προσφέρει αυτή την κάλυψη σύμφωνα με τις έρευνες που έχουμε διεξάγει».

Ο επικεφαλής του τμήματος ειδικών κινδύνων της Jubilee, κ. Warren Campbell, ανέφερε ότι «πρόκειται για έναν τομέα όπου η τεχνογνωσία μας, σε συνεργασία με την εμπειρία της i-Digital, θα παράσχει στους καταναλωτές που κατεβάζουν τακτικά μουσική, βιβλία και άλλα αρχεία επί πληρωμή ένα πραγματικά καινοτόμο προϊόν, το οποίο θα τους διασφαλίσει ότι θα αποζημιωθούν για τις απώλειες τους». 

Πηγή: ΙΤ