Η IDEAL Holdings δημιουργεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κυβερνοασφάλειας σε Ελλάδα και Κύπρο δημιουργεί η IDEAL Holdings καθώς η θυγατρική της ADACOM εξαγοράζει την Netbull, μια από τις γνωστές εταιρείες στο χώρο. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η συναλλαγή θα ανέλθει στα 6,3 εκατ. ευρώ με ίδια κεφάλαια της ADACOM και τραπεζικό δανεισμό.

Από την άλλη πλευρά, εκτιμάται ότι το 2022 οι δύο εταιρείες μαζί θα φτάσουν σε κύκλο εργασιών €20 εκατ. και EBITDA μεγαλύτερο από €2,5 εκατ. Όπως γίνεται γνωστό επίσης, η IDEAL Holdings δημιουργεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού 2022 ένα νέο υπερσύγχρονο επιχειρησιακό κέντρο για την αντιμετώπισης περιστατικών κυβερνοασφάλειας.

Ποια είναι η Netbull

Η Netbull (www.netbull.gr) ιδρύθηκε το 2013 από στελέχη της πρώην Bull και παρέχει υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας με έμφαση στην διερεύνηση περιστατικών ασφαλείας (incident response) και στην παροχή υπηρεσιών παρακολούθησης & πρόληψης συμβάντων κυβερνοασφάλειας μέσω ενός σύγχρονου επιχειρησιακού κέντρου ασφάλειας (SOC – Security Operation Center) με χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής εκμάθησης.

Η Netbull, η οποία απασχολεί 42 υπαλλήλους εκ των οποίων το 90% είναι εξειδικευμένα στελέχη κυβερνοασφάλειας , το 2021 είχε έσοδα €5,27 εκατ., EBITDA €1,05 εκατ., ταμείο €0,2 εκατ. και μηδενικό δανεισμό. Τα Έσοδα της Netbull προέρχονται κυρίως από υπηρεσίες SOC as a Service & αντιμετώπισης περιστατικών ασφαλείας και στο πελατολόγιο της συμπεριλαμβάνονται μεγάλοι οργανισμοί του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Συνένωση δυναμέων έναντι των κυβερνοεπιθέσεων

Στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο εταιρειών οι εξειδικευμένες στην κυβερνοασφάλεια ομάδες της ADACOM & της Netbull θα ενώσουν δυνάμεις προκειμένου να συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στη προστασία των πελατών τους από κυβερνοεπιθέσεις, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται η κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου SOC μέσα από το οποίο θα παρέχονται οι υπηρεσίες αντιμετώπισης περιστατικών κυβερνοασφάλειας και το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του μέχρι το τέλος του καλοκαιριού 2022. Εκτιμάται ότι το 2022 οι δύο εταιρείες μαζί θα φτάσουν σε κύκλο εργασιών ύψους €20 εκατ. και EBITDA μεγαλύτερο από €2,5 εκατ.

Ο Γενικός Διευθυντής της Netbull κ. Νικήτας Κλαδάκης δήλωσε: «H Νetbull συνεπής στην στόχευση της να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους παρόχους υπηρεσιών και τεχνολογιών κυβερνοασφάλειας στην ΝΑ Ευρώπη, προχώρησε στην συμφωνία με την ADΑCOM, με σκοπό την διεύρυνση των δραστηριοτήτων της τόσο σε τεχνολογικό όσο και γεωγραφικό επίπεδο. Παράλληλα θα μπορέσει να επεκταθεί σε νέες αγορές και δραστηριότητες πελατολογίου, με την οικονομική ενίσχυση της IDEAL Holdings, ώστε να διευρύνει τις τεχνολογίες που ολοκληρώνει και τις υπηρεσίες που παρέχει στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που εμπιστεύονται την τεχνογνωσία της τα τελευταία 9 χρόνια.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ADACOM κ. Πάνος Βασιλειάδης σχολίασε: «Καλωσορίζουμε στην οικογένεια της IDEAL Holdings τα στελέχη και τους εργαζομένους της Netbull. Στην IDEAL Holdings καινοτομούμε και επενδύουμε για να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους, τους συνεργάτες και τις εταιρείες μας. Με την εξαγορά της Netbull επιτυγχάνεται ένας σημαντικός στόχος μας που είναι η ενδυνάμωση μας στον τομέα της αντιμετώπισης περιστατικών ασφάλειας και SOC as a Service. Παράλληλα δημιουργείται μια από τις μεγαλύτερες ομάδες εξειδικευμένων στην κυβερνοασφάλεια στελεχών στην χώρα μας με κοινό όραμα, φιλοδοξίες και στόχο, που μας κάνουν αισιόδοξους για την μελλοντική μας πορεία».

Ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της IDEAL Holdings για τη συναλλαγή ενήργησε η ΕΥ. Το γραφείο Karatzas & Partners ενήργησε ως νομικός σύμβουλος της IDEAL Holdings.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*