Εθνική Ασφαλιστική: «Όλοι μαζί είμαστε ένα»

«Αφού η πατρίδα περάσει τον κάβο, η Εθνική Ασφαλιστική θα φτάσει να γιορτάσει όχι μόνο τα 120 αλλά και τα 270 χρόνια της και μάλιστα  χωρίς λατινικό όνομα στον τίτλο της», ανέφερε ο  κ. Λεωνίδας Θεόκλητος, Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής και τόνισε ότι το 2012 η διοίκηση της εταιρείας δίνει προτεραιότητα στη διασφάλιση της σωστής κεφαλαιακής διάρθρωσης και στη λειτουργική κερδοφορία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιάννης Κατσουρίδης, αναφέρθηκε στην επίτευξη λειτουργικής κερδοφορίας της τάξης των 85 εκατ. ευρώ έναντι οριακών αποτελεσμάτων το 2011, τα οποία έχουν επιτευχθεί με λειτουργικές παρεμβάσεις στο στρατηγικό «στήσιμο» της εταιρείας.

Η επίτευξη της κερδοφορίας επιβοηθήθηκε από τη μείωση του δείκτη ζημιών στον κλάδο αυτοκινήτων κατά 15% στο 52% και στον κλάδο υγείας κατά 7% στο 70%. Αν και ο κλάδος αυτοκινήτων είναι πλέον κερδοφόρος, ο κλάδος υγείας είναι ζημιογόνος λόγω των παλαιών ζημιογόνων συμβολαίων. Η εταιρεία επαναδιαπραγματεύεται τις συμβάσεις της με όλα τα νοσοκομεία και σκοπεύει να εφαρμόσει τα Κεντρικά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) από το β’ εξάμηνο του 2012.

Σημαντική για την αύξηση της ρευστότητας της εταιρείας ήταν η μείωση πίστωσης προς τα δίκτυα κατά ένα μήνα και η αναδιοργάνωση του κυκλώματος εισπράξεων της εταιρείας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ανείσπρακτων ασφαλίστρων κατά 100 εκατ. ευρώ και των καθυστερημένων ασφαλίστρων κατά 50 εκατ. ευρώ.

Ακόμα σημαντική είναι η δημιουργία επιτροπής Risk Management και Asset Liability Management.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις βραβεύσεις του agency της Εθνικής, το οποίο θεωρείται από τη διοίκηση της εταιρείας ως ένα στρατηγικό κανάλι πωλήσεων, στο οποίο θα συνεχίσει να επενδύει στο μέλλον.