Αναβρασμός ασφαλιστικών προετοιμασιών

– «Έφοδο» στους κλάδους όπου υπόσχονται κέρδη ετοιμάζονται να κάνουν κάποιες μεγάλες εταιρείες της αγοράς έχοντας όμως διαφορετικούς προσανατολισμούς.

– Κατά τις πληροφορίες η «γερμανική» σχολή και αυτοί που την υποστηρίζουν ετοιμάζεται να δώσει δείγματα «νέας» γραφής στον τομέα της σύνταξης καθώς θεωρείται από τους ειδικούς ως το φιλέτο των ασφαλιστικών εργασιών.

– Ετοιμάζονται λοιπόν ειδικά προγράμματα, ευέλικτα αλλά και φθηνά τα οποία θα προωθηθούν διαφημιστικά στην αγορά στηριζόμενα στην αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με το συνταξιοδοτικό μέλλον των πολιτών.
Παράλληλα η ίδια κατεύθυνση σκέψης μιλά για επιστροφή στα παραδοσιακά προγράμματα υγείας όπως επίσης και σε όσα εμπεριέχουν εγγυήσεις, καθώς αυτά έχουν προοπτική να πουλήσουν. Έτσι και πάλι καταρτίζονται ειδικά προγράμματα, επίσης ευέλικτα και φθηνά, τα οποία θα επιχειρήσουν να πείσουν για την χρησιμότητά τους.

– Από την άλλη πλευρά υπάρχει μια άλλη μεγάλη «σχολή» ασφαλιστών η οποία εμμένει στο αυτοκίνητο οπότε και δίνει βαρύτητα σε προγράμματα συνδυαστικά με άλλες ασφαλιστικές καλύψεις προκειμένου να προσελκύσουν καταναλωτές στην λογική τους «πακέτου» ασφάλισης.

– Η ίδια σχολή κατά τις πληροφορίες υποστηρίζει και τα προγράμματα υγείας νέου τύπου τα οποία και θα λανσάρει στην αγορά εκτιμώντας ότι τα παραδοσιακά ξεπεράστηκαν και οι καταναλωτικές ανάγκες θα πρέπει να καλυφθούν με νέες προτάσεις.

– Βέβαια υπάρχουν και εταιρείες που δεν σκέπτονται να εμπλουτίσουν την γκάμα τους με νέα προϊόντα εκτιμώντας ότι στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται ανανέωση προϊόντων αλλά επιβάλλεται η υποστήριξη των υφιστάμενων.

– Όλα αυτά δείχνουν ότι η στόχευση των παικτών της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς παραμένει διαφορετική ενώ υπάρχουν και οι εκπλήξεις καθώς υπάρχουν και κάποιοι που εκτός από κάτι από τα προαναφερθέντα  ετοιμάζονται και για καινοτομίες ελληνικού τύπου…