Credit Agricole Life και ING πρωτοστατούν στις πωλήσεις των unit linked

Credit Agricole Life και ING πρωτοστατούν φέτος στις πωλήσεις των unit linked προγραμμάτων, εκτινάσσοντας την παραγωγή του κλάδου στα ύψη.

 Δύο πολύ ελκυστικά για τους επενδυτές προϊόντα τους κέρδισαν τις… εντυπώσεις, δίνοντας εναλλακτικές για την τοποθέτηση κεφαλαίων σε μια περίοδο που το Χρηματιστήριο έχει χάσει τη δυναμική του και τα ομόλογα απαξιώθηκαν πλήρως.

Σε ότι αφορά ειδικότερα την Credit Agricole Life, είχε, φέτος στο εννεάμηνο, την κύρια «ευθύνη» για την αύξηση της παραγωγής στον κλάδο κατά 45%, λανσάροντας το «EmporikiΕισόδημα +» με τις νέες εκδόσεις 4 και 5 εγγυημένου κεφαλαίου και εγγυημένης απόδοσης 2,5% τα δύο πρώτα χρόνια, και 6 και 7 εγγυημένου κεφαλαίου και εγγυημένης απόδοσης 5%.

 Πρόκειται για προγράμματα τα οποία κυριολεκτικά «τράβηξαν» ανοδικά την παραγωγή της ασφαλιστικής αγοράς στο εννεάμηνο, όταν όλοι οι υπόλοιποι δείκτες της κλάδου ήταν βαθιά «κόκκινοι».

Όσο για την ING, ήδη από το Σεπτέμβριο λάνσαρε το ING 170 Silver, εγγυημένου κεφαλαίου, καταγράφοντας μέχρι και πριν από σχετικά μικρό χρονικό διάστημα παραγωγή 32 εκατ. ευρώ.

 Από τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος προκύπτει ότι στο εννεάμηνο του 2011 η παραγωγή των unit linked προϊόντων αυξήθηκε στα 283,5 εκατ. ευρώ, όταν πέρυσι στο σύνολο του χρόνου η παραγωγή είχε ανέλθει στα 280 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, στο κλείσιμο του χρόνου η κατηγορία των unit linked προϊόντων θα εμφανίζει παραγωγή υψηλότερη των 350 εκατ. ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και τα 370 εκατ. ευρώ που ήταν το 2009, όταν η εγχωρία αγορά δεν είχε ακόμη επηρεαστεί από τη διεθνή κρίση και πολύ περισσότερο από την κρίση χρέους της χώρας.