Λύσεις hardware από την Cosmos Business Systems

Ας φανταστούμε μια ασφαλιστική εταιρεία, γραφείο ή πράκτορα και ας σκεφθούμε τι ακριβώς θα κάνει,  αν , λέμε αν, για κάποιο περίεργο λόγο χάσει όλα τα δεδομένα των πελατών του…
Το εφιαλτικό αυτό περιστατικό, συμβαίνει ελάχιστά, αλλά όταν συμβεί έχει καταστροφικές συνέπειες. Έχει μετρηθεί ότι το 75 % των επιχειρήσεων όλων των κατηγοριών δεν κατάφερε να επανέλθει σε λειτουργία μετά από μια ολική καταστροφή των δεδομένων τους.
Έρχεται λοιπόν στο προσκήνιο η ανάγκη να μελετήσουμε αναλυτικά τις ανάγκες σε ασφάλεια κάθε επιχείρησης πολλώ δε μάλλον των ασφαλιστικών εταιρειών που λόγω του αντικειμένου τους, τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα κρίσιμα. Συμβόλαια, συμφωνητικά, πρακτικά, τιμολόγια, προμήθειες, αλληλογραφία, αποτελούν μέρος του όγκου που «αποθηκεύει» μια επιχείρηση του ασφαλιστικού κλάδου.

Τα δεδομένα συνήθως αποθηκευμένα σε ηλεκτρονική μορφή, ταξινομημένα (αρχεία του ERP ) ή αταξινόμητα (π.χ. αρχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αρχεία word), αποτελούν την βάση για την δημιουργία μιας πολιτικής ασφαλείας.
Η Cosmos Business Systems, μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, παρέχει τόσο τις συμβουλευτικές υπηρεσίες για τον σχεδιασμό, όσο και τον αναγκαίο εξοπλισμό, όλων των γνωστών κατασκευαστών της παγκόσμιας αγοράς, ώστε αν διασφαλίσει τα πολύτιμα στοιχεία και την λειτουργία της κάθε επιχείρησης. 

Λύσεις αποθήκευσης storage (IBM, HP, Dell, Fujitsu, Net-Up κ.λ.π.), δικτυακής ασφάλειας (Cisco, Microsoft, Symantec), αρχειοθέτησης εγγράφων ( Open Text – Alchemy), ασφάλειας των τερματικών σταθμών (end point protection) είναι μερικές από τις λύσεις που μπορούν να προσφερθούν. 

Η μακρά εμπειρία της Cosmos σε συνδυασμό με την ποιότητα των λύσεων, αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για τον απαιτητικό κλάδο των ασφαλειών, ώστε να εξασφαλίζεται πλήρως από όλους τους πιθανούς κινδύνους.