MetLife Alico: Πάντα ισχυρή στο πλευρό των ασφαλισμένων της

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη “Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών εκδήλωση της MetLife Alico με θέμα “Ομαδική Ασφάλιση Προσωπικού – Επιλογή εξασφάλισης και προοπτικής”.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα κορυφαία στελέχη των εταιρειών που έχουν εμπιστευθεί την MetLife Alico για την Ομαδική Ασφάλιση του προσωπικού τους, ενώ τους εκλεκτούς προσκεκλημένους καλωσόρισαν ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της MetLife Alico στην Ελλάδα, ο κ. Γιώργος Βλασσόπουλος, Director Corporate Solutions της MetLife Αlico στην Ελλάδα και ο κ. Γιώργος Δημητρίου, Regional Vice President – Product & Operational Management.

Στην ομιλία του ο κ. Δ. Μαζαράκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, αλλά και στην εξαιρετικά ισχυρή θέση της MetLife Alico, τονίζοντας τα εξής:

“Στην MetLife Alico, η οποία λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1964, αποτελεί απόφασή μας να διατηρούμε επαρκή κεφάλαια, με βάση το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο, έτσι ώστε η εταιρεία να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε όλες τις υποχρεώσεις προς τους ασφαλισμένους της, υπερβαίνοντας πάντοτε τις απαιτήσεις Φερεγγυότητας που ορίζονται από τη σχετική Νομοθεσία. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα υποβληθέντα στοιχεία προς την αρμόδια Εποπτική Αρχή, με ημερομηνία 31/8/11, ο δείκτης φερεγγυότητας της MetLife Alico υπερβαίνει το 300%.

Η εταιρεία έχει ήδη αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την αναμενόμενη απομείωση της αξίας των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου στο χαρτοφυλάκιό της, με την υποστήριξη της μητρικής Εταιρίας, καθώς και μέσα από το πλεόνασμα των Ιδίων Κεφαλαίων της. Παράλληλα, αξιοποιώντας την παγκόσμια τεχνογνωσία της MetLife στον τομέα των επενδύσεων, η Εταιρία έχει προχωρήσει σε Βλασσόπουλος, Director Corporate Solutions της MetLife Αlico στην Ελλάδααναδιάρθρωση του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου, μειώνοντας την έκθεσή της σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου και επενδύοντας σε ομόλογα υψηλής αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί υψηλή ρευστότητα.

Όλα τα παραπάνω, αποδεικνύουν έμπρακτα και με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη θέληση αλλά και τη δυνατότητα της MetLife Alico να βρίσκεται όπως πάντα ισχυρή στο πλευρό των ασφαλισμένων και των συνεργατών της, ενώ τα ασφαλιστήρια συμβόλαια της Εταιρίας παραμένουν το πιο ασφαλές καταφύγιο ανεξαρτήτως οικονομικών συνθηκών”.

Ακόμη, όπως ανέφερε ο κ. Δ. Μαζαράκης, στα πλαίσια της εφαρμογής σχετικής απόφασης των φορολογικών αρχών των ΗΠΑ κατά την εξαγορά της Alico από την MetLife το 2010, καθώς επίσης και με στόχο την αποτελεσματικότερη προσαρμογή στο νέο κανονιστικό πλαίσιο για την Φερεγγυότητα ΙΙ (Solvency II), η εταιρεία στην Ελλάδα πρόκειται να μετασχηματισθεί από υποκατάστημα σε ανώνυμη εταιρία, θυγατρική του Ομίλου εταιριών της MetLife. 

H μετατροπή αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2012, ενώ το σύνολο της Εταιρίας, των υποχρεώσεων, των δραστηριοτήτων και των περιουσιακών στοιχείων της παραμένουν ως έχουν.

Στην ομιλία του ο κ. Γιώργος Βλασσόπουλος αναφέρθηκε στις σύγχρονες εξελίξεις και τάσεις στον τομέα των ομαδικών ασφαλιστικών παροχών τονίζοντας ότι πρόκειται για μια αναγκαία παροχή υψηλής ανταποδοτικής αξίας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα Ομαδικά Συνταξιοδοτικά Προγράμματα, τα οποία αποτελούν έναν ισχυρό εταιρικό συνταξιοδοτικό πυλώνα, που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία στο σημερινό περιβάλλον.

Τέλος στην ομιλία του, ο κ. Γ. Δημητρίου τόνισε ότι το  Alico Benefit Club (ABC) αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα παροχών στο χώρο της Υγείας που συνδυάζει κορυφαίου επιπέδου παροχές με ταυτόχρονη συγκράτηση του κόστους για την ασφαλιζόμενη εταιρία. 

Το γεγονός αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία στις μέρες μας, καθώς όλοι γινόμαστε ενεργοί καταναλωτές, επιζητώντας υπηρεσίες υψηλής αξίας και ανταποδοτικότητας. Αυτό ακριβώς επιτυγχάνει το Alico Benefit Club για τους ασφαλισμένους της MetLife Alico, οι οποίοι κερδίζουν σε χρόνο, ενέργεια και χρήματα.  

Η MetLife Alico ανταποκρινόμενη στην υψηλή αποδοχή του Alico Benefit Club από τις ασφαλισμένες εταιρίες, οι οποίες ξεπερνούν τις 1.400, συνεχίζει να το εμπλουτίζει συστηματικά και στοχευμένα, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους Εταιρικούς της Πελάτες και τους Ασφαλισμένους της.