Η Allianz Ελλάδος αυξάνει τα μερίδια αγοράς

Παρά τις πιέσεις που δέχεται λόγω της οικονομικής ύφεσης η ασφαλιστική αγορά – μείωση 9,5% στην παραγωγή ασφαλίστρων το εξάμηνο του 2011- η Allianz Ελλάδος κατάφερε να αυξήσει οριακά την παραγωγή ασφαλίστρων και να κερδίσει μερίδιο αγοράς τόσο στον κλάδο Ζωής όσο και στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων. 

Συγκεκριμένα, και με βάση τα δημοσιευθέντα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας για την παραγωγή ασφαλίστρων στην Ελλάδα, το συνολικό μερίδιο αγοράς της εταιρίας τον Ιούνιο του 2011 εκτιμάται ότι αυξήθηκε στο 5,0% από 4,5% τον Ιούνιο του 2010. Ειδικότερα και αναφορικά με την ίδια περίοδο σύγκρισης, το μερίδιο αγοράς της Allianz Ελλάδος στις Ασφαλίσεις Ζωής εκτιμάται ότι αυξήθηκε στο 5,5% από 5,0%, ενώ στις Γενικές Ασφαλίσεις στο 4,6% από 4,0%.

Η Allianz Ελλάδος συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία, αυξάνοντας οριακά τον κύκλο εργασιών, ο οποίος με βάση τα στοιχεία του δεκαμήνου του 2011, αυξήθηκε κατά 0,3% και διαμορφώθηκε στα 192,2 εκατ. ευρώ. Βασικοί άξονες ανάπτυξης παραμένουν οι Συνταξιοδοτικές και Αποταμιευτικές Λύσεις, καθώς και οι Γενικές Ασφαλίσεις και κυρίως ο κλάδος Αυτοκινήτου.

Ο δείκτης Combined Ratio (Αποζημιώσεις & Έξοδα) στις Γενικές Ασφαλίσεις υποχώρησε στο 86,2% το Σεπτέμβριο του 2011 από 87,1% το Σεπτέμβριο του 2010 και ο Δείκτης Ζημιών διαμορφώθηκε στο 55,1%, με αποτέλεσμα τα λειτουργικά κέρδη της Allianz Ελλάδος στο εννεάμηνο του 2011 να αυξηθούν κατά 15,7% στα 19,5 εκατ. ευρώ από 16,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. 

Η Allianz Ελλάδος διατήρησε και στο εννεάμηνο σε υψηλά επίπεδα το Δείκτη Αποθεματοποίησης του κλάδου Αυτοκινήτων, ο οποίος έφθασε στο 164,1%, ως ποσοστό επί των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, από 170,4% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως και το Δείκτη Αποθεματοποίησης Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτου που διαμορφώθηκε στο 225,4% από 249,0%, πέρυσι.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών στην τρέχουσα συγκυρία, ο Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, επεσήμανε ότι «Οι ρυθμίσεις για την τακτοποίηση του δημόσιου χρέους πρέπει να επιταχυνθούν αξιοποιώντας τη βούληση θεσμικών επενδυτών, μεταξύ των οποίων και η Allianz, να συνεισφέρουν στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. 

Η αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από θεσμικές παρεμβάσεις που οφείλουν να γίνουν στους περισσότερους κλάδους της αγοράς προκειμένου να διορθωθούν στρεβλώσεις και κακώς κείμενα του παρελθόντος», για να συμπληρώσει ότι «στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης ζητήματα που απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις είναι η επικείμενη στάση πληρωμών του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτου, η ανάγκη ρύθμισης της φορολογίας των ζημιών από τα ομόλογα και η ανάπτυξη με εστίαση στις συντάξεις».