Διευρύνεται η συνεργασία Interamerican και ING

Σε επέκταση της μεταξύ τους συνεργασίας και στον τομέα των Γενικών Ασφαλειών προχώρησαν Interamerican και ING, έχοντας ήδη διαπιστώσει τα θετικά αποτελέσματα από τη διάθεση προϊόντων Υγείας της πρώτης από τη δεύτερη.
 
Οι δύο εταιρείες έχουν επικεντρώσει τη συνεργασία τους στις Γενικές Ασφάλειες σε δύο βασικούς υπο-κλάδους, την Αστική Ευθύνη Οχημάτων και τις Ασφαλίσεις Κατοικίας, θεωρώντας ότι στους δύο αυτούς τομείς μπορούν να υπάρξουν οι θετικότερες επιδόσεις.
 
Πρόκειται για σχετικά πρόσφατη συνεργασία των δύο εταιρειών, που από το 2012 αναμένεται να ενταθεί περαιτέρω.
 
Στο μεταξύ, σε ότι αφορά την Interamerican και την πορεία της παραγωγής της κατά το 2011, πληροφορίες αναφέρουν ότι η χρονιά θα κλείσει πάνω από τις μετριοπαθείς προβλέψεις που έκανε η διοίκηση του ομίλου στις αρχές της χρήσης, λόγω βέβαια της κρίσης χρέους της χώρας και των συνεπειών της στην κατανάλωση.
 
Ειδικότερα ο Νοέμβριος, κινήθηκε καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις, ενώ παρά τις ακυρώσεις που πλήττουν γενικότερα τις ασφαλιστικές εταιρείες, ο όμιλος κατάφερε με τη νέα παραγωγή να ισοσκελίσει τις όποιες απώλειες εσόδων καταγράφονται από τις αρχές του χρόνου.
 
Στις Γενικές Ασφάλειες η παραγωγή εξελίσσεται φέτος θετικά, σε αντίθεση με τον κλάδο Ζωής, όπου οι δείκτες εσόδων είναι αρνητικοί, σε μικρότερο όμως βαθμό από τα μέσα επίπεδα της αγοράς. Σημειώνεται ότι στον κλάδο Ζωής, όπου υπάρχουν και τα περισσότερα προβλήματα με τις ακυρώσεις συμβολαίων, το επενδυτικό capital είναι ένα από τα προϊόντα τα οποία «κρατούν» την εταιρεία παραγωγικά.
 
Τέλος, φέτος, καταγράφεται και μια τάση εξισορρόπησης των δικτύων σε ότι αφορά τη συμμετοχή τους στις συνολικές πωλήσεις του ομίλου.