Στις 21 Ιανουαρίου καταθέτει ο αναλογιστής της Ασπίς

Μακρά αναμένεται να είναι η διαδικασία της δικαστικής εξέτασης του πρώην μεγαλομετόχου της Ασπίς Πρόνοια Παύλου Ψωμιάδη για το θέμα της πλαστής εγγυητικής επιστολής που είχε προσκομίσει το Σεπτέμβριο του 2009, στην προσπάθειά του να καλύψει το έλλειμμα της Ασπίς Πρόνοια. 

Μετά από διαδοχικές αναβολές, η δίκη ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα με την εξέταση των μαρτύρων. Πρώτος τη τάξει ήταν ο πρώην γενικός διευθυντής της ΕπΕΙΑ Γιάννης Βάσσης, ο οποίος κατέθεσε τη Δευτέρα σημαντικά στοιχεία για την παράνομη δραστηριότητα της εταιρείας που οδήγησε στην αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της. 

Φως στην παράνομη δραστηριότητα του ομίλου την επίμαχη περίοδο, αλλά και τους χειρισμούς της προηγούμενης εποπτικής αρχής θα ρίξει και η κατάθεση του πρώην προέδρου της ΕπΕΙΑ, Γιώργου Πέτσα, που θα ακολουθήσει στις 15 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη δικάσιμο που έχει οριστεί για τις 21 Ιανουαρίου του 2012, όπου έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην αναλογιστής του ομίλου της Ασπίς Πρόνοια, Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος

Σημειώνεται ότι στον κ. Αναγνωστόπουλο αποδίδεται η δημοσιοποίηση των ατασθαλιών του πρώην μεγαλομετόχου της Ασπίς Πρόνοια, με την κατάθεση το 2007 σχετικής καταγγελίας στο υπουργείο Ανάπτυξης, βάσει της οποίας ο Παύλος Ψωμιάδης του είχε ζητήσει να υποτιμήσει τα αποθέματα της Ασπίς Πρόνοια στην προσπάθειά του να πάρει την περίοδο εκείνη, το αναγκαίο πιστοποιητικό φερεγγυότητας. 

Η κατάθεση του κ. Αναγνωστόπουλου αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια τουλάχιστον έως και το 2007, στο βαθμό που θα καταθέσει σημαντικά στοιχεία για τους χειρισμούς του Παύλου Ψωμιάδη την επίμαχη περίοδο τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σουηδία στην οποία διατηρούσε επίσης ασφαλιστική δραστηριότητα.

Με αντίστοιχο ενδιαφέρον αναμένεται στη συνέχεια η κατάθεση του πρώην στενού συνεργάτη του Παύλου Ψωμιάδη, Βασίλη Αδαμόπουλου, ο οποίος διετέλεσε για σημαντικό χρονικό διάστημα βασικό στέλεχος της εταιρείας και ο οποίος έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.