International Life: Στροφή στην ποιότητα στον κλάδο αυτοκινήτου

Μία νέα εποχή στον τομέα ασφάλισης αυτοκινήτου εγκαινιάζει η International Life, εφαρμόζοντας, εξελιγμένο μοντέλο παραμετρικής τιμολόγησης.

Ο στόχος είναι η πραγματοποίηση ολοκληρωμένης προσέγγισης του πελάτη, με βάση τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του. Έτσι, για τον υπολογισμό του ασφαλίστρου λαμβάνονται υπόψιν συμπληρωματικά των φορολογήσιμων ίππων και της γεωγραφικής περιοχής, η ηλικία του οδηγού, η ηλικία του οχήματος, η μάρκα και το μοντέλο του οχήματος. Παράλληλα υιοθετούνται νέοι κανόνες ανάληψης (ή μη) κινδύνων βάσει διεθνών πρακτικών. Με την παραμετρική τιμολόγηση η συλλογή των απαιτούμενων πληροφοριών διατηρείται απλή, με μόνα απαιτούμενα έγγραφα την άδεια οδήγησης και την άδεια κυκλοφορίας. Μέσω του web συστήματος Inlife θα γίνονται η αποδοχή του κινδύνου και η έκδοση συμβολαίου, αλλά και η πλήρης ενημέρωση του συνεργάτη σχετικά με τα παραγωγικά του στοιχεία, τα Loss/Ratio κτλ.

Η International Life, χάρη στα στοιχεία που θα συγκεντρώνει, θα έχει τη δυνατότητα να τιμολογεί με πιο σωστά ασφάλιστρα συγκεκριμένες πελατειακές ομάδες, βελτιστοποιώντας τις διαδικασίες underwriting και περιορίζοντας  με αυτό τον τρόπο το ρίσκο και το δείκτη ζημιών. Η νέα παραμετροποίηση θα δώσει στην International Life ειδική τεχνογνωσία στην τιμολόγηση του κλάδου αυτοκινήτου και αναμένεται να βελτιώσει τα αποτελέσματα της εταιρείας, ενισχύοντας συνολικά τη θέση της εταιρίας στην αγορά.

Παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της International Life, επιτυγχάνεται και η καλύτερη οργάνωση του κλάδου αυτοκινήτου, καθώς δημιουργείται μία πλήρης βάση δεδομένων πελατών.

Η υιοθέτηση του παραμετρικού τιμολογίου είναι σύμφωνη με τις κατευθύνσεις που τέθηκαν από την McKinsey & Company και οι οποίες στοχεύουν στην ουσιαστική βελτίωση των υπηρεσιών της εταιρίας στους ασφαλισμένους και τους συνεργάτες της, την αναδιοργάνωσή της και την προετοιμασία της για την εφαρμογή της οδηγίας Solvency II.