Ανακοίνωση της «Ανανεωτικής Κίνησης Επαγγελματιών»

Σε ανακοίνωση της η ΑΚΕ αναφέρει: 

«Η Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών (ΑΚΕ) είναι αδέσμευτη επιμελητηριακή παράταξη που ιδρύθηκε με σκοπό να διεκδικήσει αυτόνομα και ανεξάρτητα τη δυναμική και αποτελεσματική εκπροσώπηση όλων των Επαγγελματιών στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Πρωταρχικός Στόχος είναι η οργάνωση και ο εκσυγχρονισμός του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ώστε να αποτελεί έναν ουσιαστικό αρωγό και υποστηρικτή των μελών του, παρέχοντας υπηρεσίες ποιοτικές, έτσι ώστε το Επιμελητήριο να είναι ουσιαστικός συνομιλητής και σύμβουλος της  Πολιτείας.
 
Βασική επιδίωξη επίσης είναι, μέσα από ένα αναβαθμισμένο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΑ, να προωθείται με διαφάνεια η επίλυση διακλαδικών προβλημάτων, με προτάσεις στους αρμόδιους φορείς και τα υπεύθυνα όργανα και με δυναμική υποστήριξη.
 
Επικεφαλής της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ είναι ο Νίκος Λεβετσοβίτης, εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΕΕΑ από το 2001.

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού ανήκουν σε όλους τους κλάδους των παραγωγικών τάξεων, είναι στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι, με κύρος στον Επαγγελματικό τους χώρο και την κοινωνία, οι οποίοι είναι πρόθυμοι και ικανοί να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση του επαγγελματικού περιβάλλοντος της χώρας.

Βασική Αρχή της Παράταξης είναι η Πολυσυλλεκτικότητα, όσον αφορά την πλουραλιστική και δημοκρατική εκπροσώπηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων και πολιτικών ιδεολογιών, στα πλαίσια της Ελεύθερης και Δημοκρατικής Αγοράς που σέβεται τον Ελεύθερο Επαγγελματία.

Στηρίξεις από Κόμματα, Παρατάξεις ή Φορείς που σέβονται τις Αρχές, τους Στόχους και τις Επιδιώξεις της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ είναι αποδεκτές όταν και εφόσον προκύπτουν αφού η Σύνθεση, η Συνεργασία και ο Διάλογος αποτελούν βασικά στοιχεία της Ταυτότητας της ΑΚΕ.
 
Οι ενέργειες, οι δράσεις και η ισότιμη συμμετοχή & εκπροσώπηση των υποψηφίων της ΑΚΕ διασφαλίζονται από τις αρχές της Δημοκρατικότητας, της Αξιοσύνης και κυρίως του Αλληλοσεβασμού που διέπουν και χαρακτηρίζουν την Παράταξη.

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα Δράσης και Στόχων της Παράταξης  θα εκσυγχρονίζεται και θα προσαρμόζεται συνεχώς στα δεδομένα που θα προκύπτουν στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Επαγγελματικό Περιβάλλον.
 
Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ είναι αύξηση της συμμετοχής και η ενεργή στήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων επαγγελματιών και αυτό θα αποτελεί συνεχές μέλημα της παράταξης.

 Τη λίστα υποψηφίων της ΑΚΕ μπορείτε να δείτε εδώ

Τη διακύρηξη της ΑΚΕ μπορείτε να δείτε εδώ      

Το βιογραφικό του Νίκου Λεβετσοβίτη μπορείτε να δείτε εδώ