NN Group: Με SCR 213% και αύξηση 42% στα καθαρά κέρδη

Ισχυρή παρέμεινε η ζήτηση για ασφάλειες το δεύτερο εξάμηνο του 2021 λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και της πανδημίας COVID-19 με τον Όμιλο της NN να προχωρά σε επαναγορά μετοχών 1 δισ. ευρώ (1,14 δισ. δολ.), όπως ανακοίνωσε.

«Η πανδημία COVID-19 συνέχισε να κυριαρχεί στην καθημερινή μας ζωή (και) τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν το καλοκαίρι του 2021, υπογραμμίζουν τον πραγματικό αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος David Knibbe.

«Αυτές οι εξελίξεις συνέβαλαν σε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τον κίνδυνο και την ευπάθεια, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αυξημένη ζήτηση για προϊόντα προστασίας» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν στο 42% ( 1,86 δισ. ευρώ), ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα μειώθηκαν κατά 5%, καθώς οι απαιτήσεις στις αντασφαλιστικές της δραστηριότητες αυξήθηκαν.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters, ο David Knibbe αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εξαγορές του Ομίλου – και ειδικότερα στην Ελλάδα:

“Καταλήξαμε σε συμφωνία για την απόκτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της MetLife στην Ελλάδα και την Πολωνία, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω τις ηγετικές θέσεις μας σε αυτές τις αναπτυσσόμενες αγορές. Η εξαγορά της MetLife Greece ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2022 και αναμένουμε να ακολουθήσει η Πολωνία το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.”

Σημειώνεται επίσης πως ο δείκτης φερεγγυότητας Solvency II του Ομίλου NN διαμορφώθηκε στο τέλος του έτους στο 213% έναντι 209% στις 30 Ιουνίου 2021.

*πληροφορίες από το πρακτορείο Reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*