Άμεση ανάγκη οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για το Επικουρικό

Το Επικουρικό Κεφάλαιο δεν μπορεί να επιζήσει χωρίς νομοθετικές πρωτοβουλίες που να μειώνουν τις υποχρεώσεις του, τροποποιώντας το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Επικουρικό .

Με υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 700 εκ. ευρώ και με συνεχή υπέρβαση του μηνιαίου προϋπολογισμού του (αύξηση απογράφων, μείωση εισφορών, συμψηφισμός εισφορών, αυξημένο κόστος λειτουργίας κλπ.), δεν μπορεί να διατηρηθεί σε λειτουργία παρά μόνο μέσα από ικανοποίηση, με σειρά προτεραιότητας, των απαιτήσεων και του κόστους.

Κατανοούμε την αντίδραση της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στην απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής για την παύση λειτουργίας του γραφείου του Επικουρικού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είχε αποφασισθεί να λειτουργήσει μόνο για μία περίοδο. Θα περιμέναμε βέβαια να είχε αντιδράσει όταν, αδικαιολόγητα και χωρίς διαδικασίες αξιολόγησης με βάση τις ανάγκες του Επικουρικού, αυξήθηκε το πλήθος των εργαζομένων από 59 το 2009 σε 91 το 2010 αύξηση 54%.

Απευθύνουμε έκκληση προς το Υπουργείο Οικονομικών να φέρει άμεσα για διαβούλευση σχέδιο εξυγίανσης του Επικουρικού και παρακαλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμβάλλουν σε εξεύρεση βιώσιμης λύσης για το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Διαφορετικά, πολύ σύντομα θα οδηγηθεί σε πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών του και στην παύση λειτουργίας του στο σύνολό του.